Hrvatski rukometni savez pozvao je u petak navijače da za vrijeme Europskog prvenstva, koje danas započinje u Hrvatskoj, ne koriste nepristojan jezik te upozorio da je zabranjeno posjedovanje svih predmeta kojima se može nekoga ozlijediti.

“U samoj dvorani nipošto nemojte koristiti riječi, izraze i geste fašističke prirode. Naše dvorane su mjesto nulte tolerancije na nasilje i diskriminaciju”, navodi se u naputku HRS-a. Savez navijače poziva da ne koriste rekvizite, transparente, pjesme i gestikulaciju koji potiču, društvenu, vjersku, nacionalnu i političku netoleranciju.

“U samoj dvorani nipošto nemojte na bilo koji način ugrožavati ostale posjetitelje i tijek utakmice”, poručuju iz HRS-a i upozoravaju da je abranjen unos bilo kakvih predmeta kojima je moguće nekoga ozlijediti ili ometati tijek utakmice (staklena ambalaža, kišobrani, bilo kakva vrsta oružja i streljiva, pirotehnika, laserski uređaji, upaljači, kovanice, kozmetički preparati, itd.).

HRS napominje kako je zabranjen ulaz u dvorane osobama koje su pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, a zabranjen je unos alkoholnih pića i opojnih droga, te kakvih navijačkih rekvizita kojima je moguće nekoga ozlijediti.

Komentiraj