HRABRO! Nakon neočekivanog poteza Zorana Milanovića, oglasio se i Mesić: Vraćamo se u demokraciju!

Autor:

21.11.2023.., Zagreb - Predsjednik Republike Zoran Milanovic prisustvovao je, u hotelu Sheraton, predstavljanju knjige „Progon i nacionalno budjenje – Borba za demokratsku Hrvatsku“ bivseg predsjednika Republike Stjepana Mesica. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

Nekadašnji predsjednik Republike Stipe Mesić nalazi se u posjetu Azerbejdžanu i pozdravlja odluku predsjednika Zorana Milanovića.

“Vi ste šokirani u Hrvatskoj, a ja sam još više u Azerbejdžanu. Mene je ta vijest iznenadila još više od vas. Međutim, kad složimo karte ona je sasvim logična. Jer ako se siluje demokracija, ako se siluje na jedan brutalan način, kao što je bio ovaj izbor Turudića ako ne vrijede pravila demokratskog društva trebalo je na nekakav način reagirati. I predsjednik je izvrsno reagirao. Sada će se stvari i karte presložiti u Hrvatskoj”, rekao je Mesić za Novi list.

Smatra da je sada oporba favorit parlamentarnih izbora. “Da. Sada će se presložiti sve karte. Sve što je dosad bilo na nekakav način predvidivo više nije predvidivo. Sada će se sve mijenjati. Ovo je jedan hrabar potez koji Hrvatsku vraća natrag na demokratski put. Natrag u demokraciju”, rekao je Mesić.

SVJETSKI DAN CIRKUSA Plenković: SDP je toliko očajan da čak vraća lošeg gubitnika

Izbori će se sada riješiti, dodaje.

“Korupcija je opasna ako se događa kod pojedinaca. To je opasno. Ali nije katastrofalno. Međutim, ako se događa u širem krugu, ako se ide podmićivanjem širokog kruga birača, ma što se događalo, to je jedan nedozvoljeni način na koji se podmićivalo glasačko tijelo. I ja očekujem da će to građani procijeniti o čemu se radi. Da je to u stvari jedna prevara radi zadržavanja vlasti radi stvaranja jednog modela, ja ne znam kako bih ga nazvao, ali modela premijerske vlasti kancelara, da se pretvara u kancelara. To se očito više nije moglo trpiti. A birači će odlučiti što je u redu što nije u redu u Hrvatskoj”, zaključio je Mesić.

Odgovarajući na pitanje jesmo li ušli u ustavnu krizu, Mesić je rekao da su se sada dogodile nepredvidive stvari. “Ali Ustavni sud je poslao očito jednu poruku koja vraća Ustavni sud u normalu. Jer ako nisu došli na inauguraciju, to je pljuska i premijeru i HDZ-u”, rekao je Mesić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
kokos anel

prije 3 mjeseca

Bravo Mesicu. A sad Zorane ZGAZI gubu potkapacitiranu na izborima a potom čišćenje svih institucija i pora života, slanje bahatih kradezenhara u remetinec a nakon promjena sudaca ustavnog suda USTAVOM ZABRANITI tzv HDZ i svim članovima Hdz uvesti zabranu političkog djelovanja. Amen