HPB – TVRTKA PRIJATELJ ZDRAVLJA U fokusu briga za zdravlje zaposlenika i klijenata

Autor:

15.05.2024., Zagreb - Hrvatska postanska banka obavjestila je svoje korisnike da ce zbog tehnickih prilagodbi u sustavu slijedom pripajanja Nove hrvatske banke mirovine umjesto 1. lipnja korisnicima isplatiti 4. lipnja.
Od srpnja 2024. banka nastavlja isplacivati redovna mirovinska primanja prvog dana u mjesecu. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

HPB je predana stvaranju zdravog radnog okruženja, jačanju zdravih navika zaposlenika i brige o zdravlju klijenata te se priprema za suradnju s Hitnom medicinskom pomoći vezano za nacionalni registar lokacija uređaja koji spašavaju život

Hrvatskoj poštanskoj banci je u četvrtak, 6. lipnja 2024. produžen certifikat Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo “Tvrtka prijatelj zdravlja” u sklopu Nacionalnog programa “Živjeti zdravo” čime je stekla pravo i tijekom narednih pet godina s ponosom nositi oznaku koja je potvrda brige o zdravlju zaposlenika i klijenata.

HPB je svoj prvi certifikat “Tvrtka prijatelj zdravlja” dobila u srpnju 2022. i postala prva banka u Hrvatskoj s ovim važnim priznanjem u segmentu promicanja zdravlja i zaštite na radu.

Ravnatelj HZJZ-a, izv. prof. dr. sc. Krunoslav Capak, prim. dr. med. spec uručio je certifikat “Tvrtka prijatelj zdravlja” predsjedniku Uprave HPB-a Marku Badurini, a na prigodnoj svečanosti prisustvovali su predstavnici tima HZJZ-a, članovi Uprave HPB-a i zaposlenici uključeni u projekt.

“S obzirom na porast kroničnih nezaraznih bolesti potrebno je dodatno ulagati u zdravstvenu pismenost provedbom edukativnih aktivnosti i na radnom mjestu jer tu zaposlenici provode većinu svog dana. Čestitam Hrvatskoj poštanskoj banci na uspješnom produženju ovog certifikata”, izjavio je Krunoslav Capak.

HPB je i u 2024. ispunila sve kriterije za stjecanje ovog važnog certifikata na temelju poduzetih i provedenih aktivnosti promicanja zdravlja na radnom mjestu, iskazane pažnje i brige o zdravlju zaposlenika i klijenata te očuvanja okoliša kao i ukupnoj promociji važnosti zdravlja i zdravih navika.

“Ulaganje u zdravlje i promicanje zdravog načina života naših zaposlenika visoko je na ljestvici prioriteta HPB-a, što osobito potičemo i podupiremo iz godine u godinu. Drago mi je što je predanost naših kolega u organizaciji svih aktivnosti prepoznata i pozitivno ocijenjena te što svojim internim projektima utječemo na stvaranje uvjeta za zdravu radnu okolinu, promicanje zdravlja i zaštite na radu u Banci”, izjavio je prilikom preuzimanja priznanja predsjednik Badurina.

U evaluacijskom razdoblju HPB je nabavila 22 automatska vanjska defibrilatora (AVD), jednostavna prijenosna uređaja koji spašavaju živote u slučaju srčanog zastoja, a koji su instalirani na frekventnim lokacijama mreže Banke. Tijekom 2023. osposobljeno je više od 150 zaposlenika HPB-a za pružanje prve pomoći i korištenje AVD-a, a u planu je suradnja s Hrvatskim zavodom za Hitnu medicinsku pomoć, vezano za nacionalni registar lokacija ovih vrijednih uređaja.

U procesu ocjenjivanja naglašena je razina zdravstvene zaštite zaposlenika osigurana redovnim sistematskim pregledima, promicanje sportskih aktivnosti kroz djelovanje društva HPB Sport, informiranje zaposlenika na internoj stranici HPB zdravlje, edukacije u sklopu Zaštite na radu te interni projekt Zeleni ured.

HPB je do sada za zaposlenike organizirala poligone zdravlja u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Splitu i Rijeci te planira i u drugim regijama nastaviti s aktivnostima koje su usmjerene na važnost brige o zdravlju, prehrani i načinu života.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.