HPB nagrađen za brigu o okolišu: Smjer za održivu budućnost

Autor:

ESG icon concept. Environment in renewable hands. Nature, earth, society and governance SG in sustainable business on networked connections on green background. environmental icon

HPB PROMO

Nagrada HRIO je potvrda izvrsnosti HPB-a u društveno odgovornom poslovanju

Cijenjena nagrada u području društvene odgovornosti, HRIO (Hrvatski indeks održivosti), u kategoriji Upravljanje okolišem pripala je ove godine Hrvatskoj poštanskoj banci kao potvrda izvrsnosti u aktivnostima za očuvanje okoliša. HRIO se temelji na metodologiji kojom se ocjenjuje primjena poslovnih praksi kompanija više od zakonom propisanih obaveza i koja integrira principe održivog razvoja u sustav donošenja odluka i postupanja te se na taj način upravlja utjecajem poslovanja na okoliš i društvo.

„Nagrada HRIO indeks je potvrda da trud koji HPB ulaže u održivo i odgovorno poslovanje donosi rezultate i da idemo u dobrom smjeru“, izjavio je Marko Badurina, predsjednik Uprave HPB-a, prilikom preuzimanja nagrade.

HPB potiče ekološki odgovorno ponašanje kod svojih zaposlenika kao i kod klijenata, poslovnih partnera i cijele zajednice polazeći od činjenice da je ovaj segment održivosti odgovornost svih nas. Banka kontinuirano prati i upravlja utjecajem svojih poslovnih procesa, proizvoda i usluga, ali utvrđuje i utjecaj klijenata i dobavljača na okoliš.

Nikolina Kolarić, direktorica Ureda za održivo poslovanje HPB-a, istaknula je da je Banka posvećena implementaciji svih komponenti ESG-a – okolišnom, društvenom i korporativnom upravljanju – potvrđujući da je okolišni aspekt najizazovniji. Dodala je da kroz primjenu najboljih praksi u okolišnom upravljanju, HPB teži povećanju energetske učinkovitosti i postizanju ugljične neutralnosti.

HPB je početkom 2023. kao prva banka u Hrvatskoj potpisala UN-ova Načela za odgovorno bankarstvo (PRB) –  jedinstven okvir za održivu bankarsku industriju razvijen kroz suradnju banaka diljem svijeta i Financijsku inicijativu Ujedinjenih naroda za okoliš (UNEP FI).

Načela su vodeći održivi bankarski okvir koji pomaže financijskoj industriji u suočavanju s globalnim ekološkim, društvenim i upravljačkim izazovima i temeljem kojeg banke usklađuju svoje strategije i prakse s UN-ovim ciljevima održivog razvoja i Pariškim klimatskim sporazumom.

HPB je i svojim članstvom u Međunarodnom institutu za klimatske promjene potvrdio vlastitu ulogu i predanost realizaciji ambicioznog cilja transformacije ukupnog europskog gospodarstva i društva u skladu s načelima održivosti, zelenog rasta i cirkularne ekonomije te postizanju potpune klimatske neutralnosti Europe do 2050.

OZNAKE: HPB

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.