HORVAT: “S tri milijarde kuna spasit ćemo sve, i radnike i velike i male poduzetnike”

Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je u ponedjeljak da nove mjere spašavanja ekonomije kreću od 1. srpnja, da će biti dovoljno tri milijarde kuna, ali da će se ‘zadužiti koliko god bude trebalo da se spasi svakog radnika i svakog poduzetnika’.

Dodao je da najnovije mjere nisu objavili uoči izbora, već zato što se mjere počinju primjenjivati od 1. srpnja. “Napominjem da sam u kampanji od dana kad sam postao ministar gospodarstva, u interesu svih radnika, svih zaposlenika, a prvenstveno hrvatskih poslodavaca”, rekao je Horvat.

Rekao je da je Vlada već osigurala potrebna sredstva, i to 95 milijuna eura kao polog, a ukupno na raspolaganju imaju tri milijarde kuna. “Dođu li na naše mjesto neki drugi ljudi, imat će sigurno neku drugu filozofiju. Ako dođe do proimjena, one mogu biti na bolje, ali i na lošije”, dodao je Horvat, prenosi N1.

Istaknuo je da Vlada nipošto ne snosi odgovornost za ovakvo stanje. “U ovoj smo situaciji ne zato što smo donosili loše političke odluke, nego zbog Covida-19. Zadužit ćemo se koliko god bude potrebno da spasimo radnika i poslodavca”, rekao je.

Komentiraj