HORVAT O KUŠČEVIĆU “To ruši ugled HDZ-a, ali i koncepta politike”

Autor:

Zagreb, 20.05.2019 - Izjava nakon sastanaka ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata s deklegacijom kineske kompanije China Shipbuildding Industry Corporation (CSIC). Na fotografiji Darko Horvat.  Foto HINA/ Daniel KASAP/ dkas

HINA

Ministar gospodarstva Darko Horvat je na televiziji N1 komentirao činjenicu da USKOK pretresa poslovanje i porijeklo imovine bivših HDZ-ovih ministara Lovre Kušćevića, Gorana Marića, Gabrijele Žačac i Tomislava Tolušića. Uz ogradu da ne želi donositi konačne ocjene prije pravomoćnosti eventualnih sudskih odluka ipak je rekao:

“Ne samo da ruši ugled HDZ-a nego uopće koncepta politike i političke aktivnosti, ali nemojmo se dovoditi u situaciju da komentiramo procese koje vode hrvatske institucije. Ja u hrvatske institucije vjerujem, ja čekam njihove rezultate. Tek kad budu na stolu, moći ćemo konkretno reći o čemu se radi.”

Kod Kuščevića u jednoj od vila za iznajmljivanje na kaminu se nalazi i fotografija s likom koji neodoljivo podsjeća na Antu Pavelića što je Kuščević osporio navodom da se radi o njegovu djedu ili pradjedu.

“Kolega Kuščević imao malih problema oko te verbalne komunikacije s hrvatskom javnosti i mislim da je tu možda malo pogriješio, možda je trebao komunicirati na jedan drugačiji način. U ovom trenutku predmetna izjava, možemo o njoj polemizirati, ali pustimo da vidimo je li to u stvarnosti bila njegova izjava ili je opet došlo do određenih insinuacija, određenih komentara koji nisu izvorno njegovi.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.