HOD ZA ŽIVOT: Benigar: “Silovane žene koje žele pobaciti za mene su ubojice”

Silovane žene koje žele pobaciti za mene su ubojice, izjavila je danas organizatorica ‘Hoda za život’ u Rijeci Barbara Brezac Benigar.

Kako javlja N1, tokom današnjeg Hoda za život, na kojemu se okupilo oko 350 ljudi, Benigar je izjavila kako je “silovatelj osoba koja je počinila kazneno djelo”, a “majka koja je učinila pobačaj je osoba koja je sebe stavila u poziciju ubojice jer je dokinula nečiji život”. “Ne treba jedan zločin završiti još jednim zločinim, Itekako sam svjesna što govorim. Dala sam vam jasne odgovore iza kojih se neću sakriti”, kazala je Brezac Benigar.

‘Hod za život’ održan je danas u Rijeci pod sloganom “Moja kultura je kultura života”a organizatori i sudionici, poručili su da im je cilj poduprijeti pravo na život od začeća do prirodne smrti kao temeljno pravo čovjeka.

Organizatori su svoj skup opisali kao “miroljubiv hod građana”.

Nosili su transparente s natpisima „Život je najveća od svih vrijednosti, njemu su sve druge vrijednosti podređene“, „Živi i pusti druge da žive“, „Zanimljivo da su svi koji se protive životu već rođeni“, „Jednaka prava za nerođene“, „Ljudski život započinje začećem – dokazala znanost“, itd.

Brezac Benigar je ustvrdila da je ovogodišnji slogan „Moja kultura je kultura života“ prilagođen „riječkoj priči“, s obzirom da je Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020.

Komentiraj