Hoću knjigu pokrenuo podcast “Između redaka”

‘Između redaka’ kroz neformalni razgovor s autorima, urednicima, prevoditeljima, ali i ‘običnim’ ljubiteljima pisane riječi demistificira knjige i približava ih široj publici

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju tijekom koje je gotovo nemoguće organizirati bilo kakva “knjiška” događanja, svoju komunikaciju prema publici knjižarski lanac Hoću knjigu odlučio je prebaciti u video format kako bi ona iz udobnosti i sigurnosti svojih domova mogla pratita događanja na knjiškoj sceni, ali i puno više od toga.

Kako navode, novi podcast ‘Između redaka’ koji će se na YouTube kanalu Hoću knjigu emitirati jednom tjedno, za cilj ima ne samo komunicirati s već postojećim knjigoljupcima, nego i demistificirati sve vezano uz knjigu onima koji čitanje možda i ne vole toliko, a sve kako bismo dugoročno izgradili kvalitetnu čitateljsku publiku koja će čitati puno više od jedne knjige godišnje, što su porazni rezultati godišnje ankete vezane uz čitanje.

Riječ je o zanimljivom i neformalnom formatu tijekom kojeg će će voditeljica Sanja Srdić Jungić, autorica te voditeljica marketinga i komunikacija Hoću knjigu, s gostima razgovarati o čitanju i pisanju. Iz Hoću knjigu nadaju se kako će njihov trud uroditi plodom na način da knjigu demistificiraju i učine je zanimljivijom što široj publici.

“Knjiški je svijet fascinantan, no pomalo zatvoren, a ovim smo putem htjeli otkriti publici što se krije iza kulisa, odnosno – između redaka”, pojasnila je Sanja Srdić Jungić.

Premijerna epizoda emitirana je 10. travnja, a u njoj je gostovao trenutno najpopulartniji domaći autor Kristian Novak, koji je pričao o svojim počecima, istraživačkom radu, nagradama koje je osvojio, seriji i filmu koji nastaju po njegovim knjigama ali i o serijama koje on sam voli gledati.

“Epizode će se na Hoću knjigu YouTube kanalu prikazivati jednom tjedno, a pratiti ih se može i samo u audio verziji putem streaming platforme Podbean koja sadržaj ujedno distribuira i na popularne kanale za podcast, poput Deezera, Spotifyja i ostalih. “, zaključila je Sanja Srdić Jungić.

Epizode će se na Hoću knjigu YouTube kanalu prikazivati jednom tjedno, a pratiti ih se može i samo u audio verziji putem streaming platforme Podbean koja sadržaj ujedno distribuira i na popularne kanale za podcast, poput Deezera, Spotifyja i ostalih.

Komentiraj