HNS promijenio termin uzvratne utakmice finala kupa

Autor:

25.02.2024., Zagreb - SuperSport Hrvatska nogometna liga, 24. kolo, GNK Dinamo Zagreb - HNK Rijeka. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic / Pixsell

Povjerenstvo za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa potvrdilo je na osnovu pismenih suglasnosti klubova sudionika finalnih utakmica, Rijeke i Dinama, novi termin odigravanja uzvratne utakmice finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa te će se ista odigrati u srijedu, 22. svibnja 2024. godine, objavljeno je iz kuće hrvatskog nogometa.

Prvotno se uzvratna utakmica trebala igrati na praznik Dan državnosti odnosno 30. svibnja. Novi datum odigravanja ići će u prilog i izborniku Zlatku Daliću koji će igrače oba kluba imati ranije na raspolaganju odnosno na početku priprema za predstojeći EURO.

Prva utakmica finala kupa igra se u srijedu, 15. svibnja, u Zagrebu na stadionu Maksimir. Domaćin uzvratnog dvoboja je određen na temelju boljeg petogodišnjeg koeficijenta u kup natjecanju gdje je Rijeka imala prednost. Satnice početaka utakmica odredit će se nakon dogovora s ugovornim partnerom za TV prava.

Zanimljivo da u ovom natjecanju i dalje vrijedi pravilo da postignut gol u gostima znači više kod ukupno izjednačenog rezultata čega se UEFA odrekla još 2021. godine.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.