HINA/ Edvard ŠUŠAK

HNS kaznio 15-toricu nogometaša Cibalije zbog fotografije na društvenim mrežama

Disciplinska komisija HNS-a donijela je u četvrtak odluke o kaznama za prekršaje na utakmicama 20. kola HNL-a.

“Disciplinska komisija nakon provedenog postupka donijela je i odluke po prijavi Povjerenika za natjecanje protiv momčadi HNK Cibalia zbog povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika na povratku s utakmice 19. kola Inter Z.-Cibalia (na društvenim mrežama objavljena fotografija momčadi s neprimjerenim natpisom). Igrači koji se nalaze na fotografiji kažnjeni su sa po 1.000 kuna (M. Dabro, Z. Filipović, F. Ikić, M. Karamarko, A. Kordić, D. Miličević, Z. Milić, L. Muženjak, S. Nevistić, M. Pervan, H. Plum, P. Rubić, T. Štrkalj, F. Vitaić i I. Zgrablić), a službeni licencirani fizioterapeut kluba Goran Krolo kažnjen je s dva mjeseca zabrane obavljanja funkcije na utakmicama”, navodi se u odluci Disciplinske komisije.

Neprimjereni natpis, podsjetimo, je prekriženi grb Hrvatskog nogometnog saveza.

Disciplinska komisija kaznla je Hajduk s 15 tisuća lkuna zbog piurotehnike njihovih navijača u utakmici protiv Intera. “U periodu od 57.-60. minute pripadnici navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini zapalili su 26 signalnih baklji od čega su 11 ubacili na atletsku stazu, a 3 u teren zbog čega je igra bila u kratkom prekidu pa je HNK Hajduk kažnjen novčanom kaznom od 15.000 kuna. Utakmica je kasnila s početkom tri minute jer momčad Hajduka nije na vrijeme izašla na pregled opreme zbog čega je HNK Hajduk za taj prekršaj izrečena kazna ukora”, stoji u odluci.

Istrin Kenan Hadžić dobio je jednu utakmicu kazne i tri tisuće kuna novčane kazne zbog isključenja na utakmici protiv Osijeka. “Zbog paljenja dvadesetak pirotehničkih naprava od strane navijačke skupine Demoni na utakmici Istra 1961-Osijek pri čemu su tri baklje u 56. minuti ubačene u teren za igru pa je utakmica bila u kratkom prekidu NK Istra 1961 je kažnjen novčanim iznosom od 10.000 kuna”, zaključuje se.

Komentiraj