HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

‘HNS ima svoje stavove o određenim pitanjima, HDZ svoje’

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je u ponedjeljak za N1 televiziju aktualne političke događaje u zemlji.

“Radimo završne konzultacije s koalicijskim partnerima pa ćemo razgovarati s oporbom. Ići ćemo na odbor i očekujemo u redovnoj proceduri da ćemo sa što širim suglasjem donijeti Poslovnik”, rekao je Jandroković o donošenju novog saborskog Poslovnika.

Dio oporbe navodi kako se izmjenama Poslovnika uskraćuje pravo govora. “Što se tiče ušutkavanja i neslobode govora, to je u današnjim uvjetima zaista nemoguće. Svatko tko želi govoriti, i što želi govoriti, a da to bude u skladu s dnevnim redom i temom, taj će moći govoriti. Bit će prostora i za one slobodne rasprave, tu su u press-konferencije, dakle nema govora o tome da bi netko nekoga onemogućio da govori”, rekao je Jandroković.

Komentirao je i nedavne pritiske HNS-a na Vladu oko Istanbulske konvencije i obrazovne reforme. “HNS ima svoje stavove o određenim pitanjima, HDZ svoje, mi smo svjetonazorski različite stranke. Moramo se usuglašavati, tražiti zajednička rješenje tako da ovo nije ništa novo”, kazao je navodeći kako u koaliciji nema problema.

“Pritisci su svakodnevni i ne dolaze oni od HNS-a nego nas pritišću različite situacije. Očekujemo rješenje situacije oko Agrokora, rješenje situacije sa Slovenijom, čitav je niz izazova i pritiska, no političari se s time moraju nositi”, dodao je.

Komentiraj