HNK Šibenik: Povjerenstvo bez odluke o prodaji, traži pojašnjenja od Paramount Grupe

Povjerenstvo za provedbu postupka javnog prikupljanja ponuda za kupnju dionica HNK Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika u četvrtak je raspravljalo o jedinoj ponudi pristigloj  na Javni poziv, onoj tvtke  Paramount Grupa, no konačna odluka nije donesena.

Osnivači tvrtke Paramount Grupa (PG) su Indijac s emiratskom adresom Pankaj Gupta i Mateja Plenča. Prema podacima iz sudskog registra ,kao jedini član uprave, za pojedinačno i samostalno zastupanje je ovlašten Ivica Plenča. Što se vlasničkog odnosa u PG-u tiče, od 20 tisuća kuna temeljnog kapitala tvrtke, 44-godišnji Gupta  ima  90 poslovnih udjela od po 200 kuna svaki, dok je 26-godišnja Mateja Plenča u temeljnom kapitalu sudjelovala s  dvije  tisuće kuna.  Mediji su već ranije  prenijeli informaciju da je kao zastupnik interesa PG-a otvaranju ponude uz Ivicu Plenču  prisustvovao i odvjetnik Jasmin Avdagić.

Danas je Povjerenstvo prihvatilo   prijedlog da se njihova iduća sjednica  održi po zaprimanju odgovora na sva pitanja koja će članovi Povjerenstva uputiti zainteresiranom ponuditelju iz  čega je očito da postoje određene nejasnoće.  Odbjeno je, pak,  da se Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica HNK Šibenik  ponovi.

Grad Šibenik na prodaju je ponudio  svojih 297.056  dionica HNK  Šibenik  nominalne vrijednosti 59.411.400,00 kuna, a što iznosi 95,49 % temeljnog kapitala, za početnu cijenu od 100.000,00 kuna.

 

Komentiraj