HNK Ivana pl. Zajca napokon otvara svoja vrata

Autor:

Press/HNK Ivana pl. Zajca

 

Riječki HNK Ivana pl. Zajca napokon otvara svoja vrata u srijedu 20. svibnja.

“Zajc” poziva gledateljice i gledatelje u prozračeno, dezinficirano i prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prilagođeno gledalište. Novi postav gledališta, prilagođen protuepidemijskim mjerama, će komforom zamijeniti često prepuno gledalište riječkog Kazališta.

Umjesto dosadašnjih 294  posjetitelje očekuje maksimalno 67 odvojenih sjedala u parteru, pojedinačnih ili u paru, do kojih se sada može lako doći.  “Ako ste stigli u kazalište na vrijeme, nitko vas neće dizati s vašeg sjedala nego ćete u miru moći pročitati programsku knjižicu ili poslati posljednje poruke telefonom prije početka predstave ili koncerta.”, poručuju iz Zajca.

Lože su u novom postavu gledališta rezervirane samo za partnericu/partnera, ili samo za obitelj pa će u loži biti samo oni koji su zajedno došli u kazalište.

Na  “de luxe mjesta” u gledalištu gledatelje će dopratiti članice i članovi umjetničkih ansambala riječkog Kazališta.

Uz obaveznu dostupnost dezinfekcijskih sredstava, sve će posjetiteljice i posjetitelji, ako to žele, prilikom ulaska dobiti i posebno dizajniranu zaštitnu masku. Maske su dizajnirali Manuela Paladin Šabanović i Dobriša Radovanović, a izradile  krojačice Zajca,  kao i sve one kostime koji oduševljavaju u predstavama riječkog teatra.

Nakon što su gledatelji dva mjeseca pratili sadržaje na internetu u projektu ‘Zajc uz vas – online’, Riječane očekuje dvotjedni program naslovljen ‘Velika revija malih formata’.

“Vjerovali ili ne, revija započinje  novom premijerom, monokomedijom o životu u izolaciji ‘Il bonsai ha i rami corti/Bonsai ima kratke grančice’ Serene Ferraiuolo i Giuseppea Nicodema. Premijeru kazalište posvećuj prijateljicama i prijateljima u Italiji.”, najavili su iz HNK Ivana pl. Zajca.

Uz ovu predstavu u produkciji Talijanske drame, do kraja svibnja mogu se pogledati  i nove izvedbe još triju popularnih monodrama koje nose sjajni glumici dramskog ansambla: ‘Kurva’ s nenadmašnom Oliverom Baljak, ‘Down, by law’ u potresnoj izvedbi Jelene Lopatić, i ‘Lolipop’ glumice i suautorice Aleksandre Stojaković Olenjuk.

Za kraj dramskog programa najavljen je ‘Corona Cabaret’ uz najšašaviji glumačko-glazbeni dvojac ‘Žlice & gitara’ Nikole Nedića i Maria Joveva te posebnog gosta Deana Krivačića u naslovnoj ulozi – Corone.

Glazbeni dio programa donosi niz komornih koncerata članova Riječkog simfonijskog orkestra i zabavne programe koje pripremaju vodeće solistice i solisti riječke Opere.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.