HNK IVANA PL. ZAJCA Najava predstava ansambla Hrvatske drame u rujnu

Autor:

HNK Ivana Pl. Zajca

U predstartu sezone 2017/2018, na rujanskom su programu Hrvatske drame riječkog Kazališta jedna premijera i reprize dviju hvaljenih predstava te jedno inozemno gostovanje.

Nakon što je na Riječkim ljetnim noćima, rasprodana danima prije izvedbi, izvođena ispred HNK Ivana pl. Zajca, već u srijedu 20. i četvrtak 21. rujna u 20 sati očekuje vas obnovljena kultna predstava ‘Turbofolk Riloudid’ autora i redatelja Olivera Frljića, u HNK Ivana pl. Zajca.

U predstavi zabranjenoj za mlađe od 18 godina igraju Olivera Baljak, Dražen Mikulić, Jasmin Mekić, Anastazija Balaž, Marija Tadić, Dean Krivačić, Tena Antonija Torjanac i Giuseppe Nicodemo. Uz režiju, Oliver Frljić potpisuje i izbor glazbe te scenografiju s dramaturgom predstave Borutom Šeparovićem. Za kostimografiju je zaslužan Modni studio Artiđana, a za oblikovanje svjetla Boris Blidar.

U režiji ponajboljeg komičara hrvatskog glumišta, Borka Perića, jesen dočekajte nasmijani uz ‘Zajc Stand Up’. Jesenska premijera je u petak 22. rujna u 20 sati, a repriza u subotu 23. rujna u 20 sati.

Svakodnevne životne situacije u humornom tonu ispričat će vam Anastazija Balaž, Jasmin Mekić i Dean Krivačić. Skladatelj je Mario Knezović (grupa Zoster), a suradnica za kostime Manuela Paladin Šabanović.

Molièreov ‘Mizantrop’ u režiji jednog od najznačajnijih i najnagrađivanijih redatelja mlađe generacije Igora Vuka Torbice vraća se na scenu riječkog Kazališta u utorak 26. i subotu 30. rujna u 19.30 sati. ‘Mizantrop’ Jeana – Baptistea Poquelina Molièrea osvojio je Nagradu publike za najbolju dramsku predstavu u cjelini dok je Jerko Marčić za ulogu Alcestea u ovoj predstavi nagrađen za najbolje ostvarenu mušku ulogu u Hrvatskoj drami. U ostalim ulogama su Katarina Bistrović Darvaš, Leon Lučev, Jasmin Mekić (u alternaciji s Nikolom Nedićem), Marija Tadić, Olivera Baljak, Dražen Mikulić, Davor Jureško.

Dramaturginja je Nataša Antulov, skladatelj Josip Maršić, scenograf Branko Hojnik, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, koreografkinja Ivana Kalc, a oblikovatelj svjetla Boris Blidar.

Predstava Olivera Frljića ‘Naše nasilje i vaše nasilje’, inspirirana kultnim romanom Petera Weissa ‘Estetika otpora’, nastavlja svoj inozemni put – 28. rujna 2017. gostuje na 42. međunarodnom kazališnom festivalu MOT u Skopju, Makedonija. U predstavi igraju članovi glumačkih ansambala riječkog Zajca i Slovenskog mladinskog gledališča: Barbara Babačić, Daša Doberšek, Uroš Kaurin, Dean Krivačić, Jerko Marčić, Nika Mišković, Draga Potočnjak, Matej Recer i Blaž Šef.

Dramaturg predstave je Marin Blažević, scenografiju potpisuje Igor Pauška, kostimografiju Sandra Dekanić, oblikovanje svjetla Dalibor Fugošić, a asistentica redatelja je Barbara Babačić.

‘Naše nasilje i vaše nasilje’ predstava je nastala u međunarodnoj koprodukciji, što ju uz riječki HNK Ivana pl. Zajca čine HAU Hebbel am Ufer iz Berlina (Njemačka) Wiener Festwochena iz Beča (Austrija), Slovensko mladinsko gledališče iz Ljubljane (Slovenija), Kunstfesta iz Weimara (Njemačka), Zürcher Theater Spektakel iz Züricha (Švicarska) i sarajevski Festival MESS (BiH).

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.