HNK Ivana pl. Zajca: Brojna gostovanja dvije predstave ansambla Talijanske drame

Autor:

Press/HNK Ivana pl. Zajca

Ansambl Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca uskoro kreće na veliku turneju s dvije svoje predstave: ‘Il bonsai ha i rami corti/Bonsai ima kratke grančice’ Serene Ferraiuolo i Giuseppea Nicodema te ‘Adriatico/Adriatiko’ Siniše Novkovića.

Gostovanja se održavaju prigodom obilježavanja Tjedna talijanskog jezika u svijetu i u suradnji s Gradskim kazalištem mladih iz Splita.

Predstava ‘Bonsai’ u splitskom Kazalištu mladih gostuje 17. listopada s početkom u 20 sati. Riječ je o monodrami u izvedbi Serene Ferraiuolo premijerno izvedenoj u svibnju, koja je nastala tijekom izolacije zbog pandemije koronavirusa u dnevnom boravku.

Tjedan talijanskog jezika u svijetu će započeti splitskom premijerom predstave za cijelu obitelj ‘Adriatiko’. U suradnji s Gradskim kazalištem mladih predstava će premijerno biti izvedena 19. listopada s početkom u 20 sati. Bit će to ujedno prvo gostovanje moderne riječke Talijanske drame u Splitu. Već sljedećeg dana, 20. listopada slijedi prvo gostovanje u Zajednici Talijana u Zadru, izvedbom predstave ‘Bonsai’.

Potom se Talijanska drama vraća kući, ali samo na jedan dan, te u “Zajcu“ 21. listopada izvodi predstavu ‘Il vangelo del nemico/Evanđelje neprijatelja’ Roberte Dubac u režiji Giulia Settima. Sljedećeg dana, 22. listopada, su u Umagu gdje u Zajednici Talijana izvode ‘Bonsai ima kratke grančice’.

Izvedbom predstave za obitelji ‘Adriatiko’ 24. listopada prvi put će se predstaviti u Karlovcu, u tamošnjem Zorin domu u 11 sati. A 26. listopada ista predstava gostuje u Pučkom otvorenom učilištu u Bujama. Finale intenzivnog listopada će označiti riječka premijera ‘Adriatika’, 27. listopada, u HNK Ivana pl. Zajca u 19 sati, s reprizom dan kasnije u isto vrijeme.

Predstava o Jadranskom moru i otkrivanju morskih tajni donosi kriminalistički i maštovit zaplet. Tri oceanografa, suočena sa smetnjama svojih instrumenata, odlučuju zaroniti, a na dnu mora pronalaze kovčeg… Zajedno s oceanografima, Kapetanom Giovannijem, Brbljavom Sredozemnom Medvjedicom, Sipicom Prdicom i mnogim drugim stanovnicima  Jadranskog mora, publika će putovati uz čudesne projekcije i duhovite likove.

Serena Ferraiuolo u predstavi ‘Bonsai’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.