HIDDINK “Sviđa mi se igra Hrvatske, tako treba igrati”

EPA/WILL OLIVER

Legendarni nizozemski trener Guus Hiddink komentirao je za Novu TV jučerašnje finale Svjetskohg nogometnog prvenstva. “Hrvatska je počela jako dobro. Iznenadila je Francuze visokim presingom s Modrićem i Mandžukićem. Igrali su jako dobro. Prvih 20 minuta, pola sata Hrvatska je bila bolja momčad”, kaže Hiddink.

I on je jdan od stručnjaka koji smatra da je argentinski sudac Nestor Pitana neopravdano dosudio prekršaj nad Griezmannom, nakon kojeg je Francuska povela autogolom Mandžukića. “Za mene to nije bio slobodni udarac, ali sudac je tako odlučio. Gubili su 1:0, što je išlo na ruku Francuzima koji vole igrati na protunapad. Nisu imali sreće, ali ono što mi se sviđa… Francuska je jaka, ali sviđa mi se kod Hrvatske što igraju napadački nogomet, to je način na koji treba igrati”, poručio je Hiddink.

Za razliku od predsjednik FIFA-e Giannija Infantina, Hiddink nije iznenađen što je Hrvatska došla do finala SP-a. “Vaši igrači igraju diljem Europe vrlo su sofisticirani, tehnički su vrlo dobri igrači”, rekao je Hiddink i poručio kako je vrlo sretan zbog Luke Modrića, koji je proglašen najboljim nogometašem Mundijala.

Komentiraj