Herman o odnosima Možemo! i SDP-a: “Tko liježe s djecom, budi se popišan”

Autor:

30.03.2022., Zagreb - Starogradska vjecnica. Konferencije za medije Gradska skupstina Grada Zagreba - Klub gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a. Medijima su se obratili Mislav Herman i Mario Zupan. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman izjavio je u srijedu da će njegov klub zastupnika u Skupštini razmotriti svaki prijedlog za rješenje problema Gradske plinare Zagreb, istaknuvši da treba napraviti ono što je najbolje za građane.

“Nemamo stav, odnosno on je da trebamo napraviti što je najbolje za građane Zagreba”, rekao je Herman na konferenciji za novinare komentirajući stanje u Gradskoj plinari Zagreb.

Nakon što je Gradska plinara Zagreb opskrba, zbog pogrešne odluke o nabavi plina, zapala u velike gubitke u poslovanju, Zagrebački holding pokrenuo je dubinske analize i vrednovanje vlasničkih udjela u toj tvrtki, ali i u Gradskoj plinari Zagreb, čije je poslovanje trenutno stabilno.

Herman je istaknuo da će njegov klub razmotriti svaki prijedlog koji će biti na dobrobit građana Zagreba te dodao da će vrijeme pokazati hoće li to značiti “prodaju Plinare opskrbe ili distribucije zajedno ili odvojeno HEP-u”.

“Prema našim saznanjima još nikakva ponuda grada prema HEP-u nije stigla”, kazao je te dodao da je na razini spekulacija i informacija o 700 milijuna kuna, za koliko bi se išlo u prodaju.

Dodao je da se HDZ zalaže za to da cijena usluge plina bude što niža i povoljnija, tko god bude vlasnik zagrebačke plinare.

Komentirajući odnose između koalicijskih partnera Možemo! i SDP-a, Herman je rekao da se na taj odnos može primijeniti narodna poslovica – “Tko liježe s djecom, budi se popišan”.

Klub zastupnika HDZ-a i HSLS-a neće podržati novo zaduživanje Grada Zagreba za 50 milijuna kuna, o čemu će se zastupnici izjašnjavatii na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštini. Herman je pritom istaknuo kako je gradonačelnik Tomašević u posljednjih deset mjeseci grad zadužio za 1,1 milijardu kuna.

Na sjednici Gradske skupštine je i prijedlog HDZ-a kojim će od gradonačelnika Tomislava Tomaševića zatražiti izvješće o radu Povjerenstva za davanje u zakup površina javne namjene.

“Želimo znati koliko je dozvola dano za terase, koliko ih je odbijeno. Ugostitelji Zagreba nisu neprijatelji gradu, međutim, trenutna gradska vlast i povjerenstvo se ponaša diskriminirajuće prema njima”, istaknuo je HDZ-ov zastupnik u Skupštini Mario Župan.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.