HERKUL IZ GOSPIĆA Hrvati poharali Europsko prvenstvo, osvojili čak 12 medalja: ‘Moj san se nastavlja’

Autor:

01.04.2023.,Sinj-Vrhunac prvog dana Prvenstva Hrvatske u obaranju ruku donio je pobjednika u OPEN kategoriji . Rino Masic pobjedio je Ivu Krizana u finalu. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatski reprezentativci u obaranju i para obaranju ruke osvojili su čak 12 medalja na Europskom prvenstvu koje se održalo u Bratislavi. Na EP-u je nastupilo rekordnih 1.016 natjecatelja iz 29 europskih zemalja.

Hrvatski natjecatelji, Rino Mašić (110kg) s dva zlata, te Luka Drokan (para seniori 80kg), također s dva zlata, najuspješniji su natjecatelji cijelog Europskog prvenstva.

“Moj san se nastavlja i ove godine. Uspješno studiram te pobjeđujem na najvećim natjecanjima, što je san svakog studenta i sportaša,” poručio je 19-godišnji Mašić kojeg već za mjesec dana očekuje nastup na jakom međunarodnom turniru u Švicarskoj, a uskoro i Svjetsko prvenstvo u Moldaviji u kolovozu.

ZNATE LI ŠTO JE PARKOUR? Hrvatska nastupila prvi put na Svjetskom kupu sporta koji je sve popularniji

Podsjetimo, “Herkul iz Gospića” kako ga mnogi zovu, je u rujnu prošle godine osvojio i svjetsko zlato u Kazahstanu, da bi u prosincu prošle godine dobio nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) za izuzetne rezultate u neolimpijskim disciplinama.

“Čak 12 medalja izuzetno je postignuće cijele reprezentacije koju se predvodili Rino Mašić i Luka Drokan s ukupno četiri zlata. Više nije neuobičajeno da hrvatski sportaši osvoje zlato, već naprotiv, kada ih protivnici vide u ždrijebu, pretpostavljaju da će biti vrlo
teško proći dalje,” dodao je Aleksandar Jakovac, predsjednik Hrvatskog i dopredsjednik Europskog saveza za obaranje ruke.

Domagoj Cvitković je osvojio broncu na lijevu i srebro na desnu ruku u kategoriji sjedeći 100 kg u paraobaranju ruke, Rudi Antolić je osvojio broncu na desnu u seniorima i srebro na desnu ruku u juniorima -80kg, također u paraobaranju, Ani Jelenić je osvojila broncu na lijevu i srebro na desnu ruku sjedeći -55kg, također paraobaranje, baš kao i Ines Fibinger koja je osvojila srebro na lijevu i desnu ruku stojeći -65kg.

Hrvatski malonogometaši viceprvaci Europe

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.