Heath Ledger je u samo deset godina postao veliki glumac

Heath Ledger bio je glumac čiji se talent rasplamsavao u svakoj novoj ulozi koju je odigrao. Njegovom preranom smrću 22. siječnja 2008. u 28. godini života ugasila se jedna od sjajnih holivudskih zvijezda koja je bila na usponu.

Nakon ranih glumačkih uspjeha u rodnoj Australiji, Ledger je u 19. godini odlučio sreću okušati u Americi, gdje se odlično snašao u ulozi Patricka u filmu 10 Things I Hate About You (1999) te postao miljenikom publike. Kasnije se okušao u još nekoliko tinejdžerskih komedija, a zatim je konačno prešao na ozbiljnije uloge, među kojima se posebno ističe ona u drami The Patriot (2000). Odigrao je i glavnu ulogu u filmu Casanova (2005), ali najupečatljivija je bila uloga Ennisa del Mara u filmu Brokeback Mountain (2005) koja mu je donijela i nominaciju za Oscar, ali i pravi zvjezdani status te usporedbe s velikim glumcima poput Marlona Branda.

U siječnju 2008. godine, nedugo nakon završetka snimanja posljednje uloge, pronađeno je mrtav.  Iako se i danas nagađa o uzrocima njegove smrti, rezultati obdukcije pokazali su da se radi o slučajnom predoziranju propisanim lijekovima. Pokopan je u rodnoj Australiji, a iza sebe je ostavio vojsku obožavatelja kojima jedino preostaje ponovno gledati scene koje je odglumio i pitati se kada će se pojaviti nova glumačka veličina koja će toliko obećavati.

Komentiraj