HDZ PREDAO LISTE Plenković: Markov trg ostat će zatvoren, a što ne pitate Milanovića da otvori Pantovčak?

Autor:

29.03.2024., Zagreb - Andrej Plenković na Markovom trgu u pratnji osiguranja odlazi predati izbornu listu Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Neva Zganec/PIXSELL

Zajedničke izborne liste danas su predali HDZ, HSLS, HDU, HNS i HSU. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kaže da su i ranije surađivali i ostvarili sjajne rezultate. I dok se tzv. obični građani ne smiju okupljati na Markovu trgu, Plenkovića su tamo danas čekali članovi Mladeži HDZ-a.

Na pitanje zašto pristup Markovom trgu nije dopušten i ostalim građanima, Plenković je rekao kako su na vrijeme zatražili pristup i dobili ga te da su to mogli i svi ostali koji su dolazili predati liste. Nakon toga je nastavio kako se prije tri godine na Markovom trgu dogodio teroristički napad u kojemu je ranjen hrvatski policajac te kako oni koji već tri godine pričaju o tome nikad nisu pitali kako je on, kao i da vjerojatno nikada nisu pokušali prići rezidencijama u Berlinu, Londonu ili Parizu.

Što ne otvorimo Pantovčak pa nek se ljudi šeću do ureda Milanovića? Tamo je sve zatvoreno i to nitko ne spori već dobrih 200 godina”, izjavio je šef HDZ-a.

Na listi HDZ-a premalo žena, prijeti im kazna

“Idemo u obnavljanje povjerenja hrvatskog naroda, vjerujemo da je naš program najbolji od onog što se nudi na političkom tržištu jer smo realni”, kazao je šef HDZ-a.

“Očekujemo povjerenje i nastavak angažmana na upravljanju Hrvatskoj”, istaknuo je predsjednik HDZ-a.

Na pitanje zašto na listama nema dovoljno žena, Plenković je rekao kako su u posljednjem sazivu sabora imali 19 žena u Klubu.

“Znate da smo istaknute članice HDZ-a pozicionirali na najvažnije međunarodne funkcije koje je Hrvatska ikad imala”, kazao je i naveo Mariju Pejčinović Burić, Dubravku Šuicu, Ivanu Maletić kao primjere, a kaže i kako na listama ima 38 žena. “Pokušali smo napraviti balans. Kad je stranka snažna, jaka, prisutna u cijeloj zemlji, kad pouzdano znamo da će iz svake županije imati zastupnika, kad moramo uključiti i čelnike i mlade i iskusne, odna ovo 151 mjesto jednostavno nije dovoljno”, naglasio je Plenković. Dodao je i da su sve žene na listama sjajne i da će dati svoj doprinos pobjedi HDZ-a.

“Kad sam postao predsjednik HDZ-a imali smo minus od 17 milijuna kuna, danas u kampanju ulazimo konsolidirani i sa snagom koja nam omogućuje da sve svoje obveze izvršavamo na vrijeme”, odgovorio je na pitanje o velikoj kaznu koju bi HDZ mogao platiti zbog nedostatka žena na listama te dodao: “To što netko nije na listi ne znači da se neće angažirati”.

SAD JE I ONA DOBRA Božinović je upravo pohvalio Jadranku Kosor ne bi li spasio HDZ

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.