HDZ-ov Šimić: “Glas poduzetnika ne podržava Vladine mjere, koga oni podržavaju?”

Autor:

Zagreb, 12.09.2022. -  Sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a. Na fotografiji Petar Šimić daje izjavu o vladinim mjerama prije početka predsjedništva HDZ-a.
foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Predsjednik HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika Petar Šimić rekao je u ponedjeljak da Udruga Glas poduzetnika ne podržava Vladine mjere iako ih podržavaju i Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska udruge poslodavaca, upitavši – a koga oni podržavaju ?

“Udruga Glas poduzetnika, njihov predsjednik Dražen Oreščanin, u svojim izjavama na podržava mjere koje je Vlada donijela za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena energenata i hrane. Nije mi jasno ni kao poduzetniku kako je moguće da zastupa interese malih i srednjih poduzetnika, obrtnika, ugostitelja u tom dijelu, a činjenica je da upravo ta populacija hrvatskog gospodarstva podržava donijete mjere u svim svojim istupima jer devet milijardi kuna za gospodarstvo je nešto što je dosada presedan”, izjavio je Šimić novinarima prije početka šireg Predsjedništva HDZ-a.

Istaknuo je kako su paket mjera koji je Vlada donijela za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena energenata i hrane . podržale sve relevantne institucije  – od Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore do Hrvatske udruge poslodavaca.

Predsjednik HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika Šimić podsjetio je kako je  Vlada ranijim mjerama za pomoć gospodarstvu uslijed pandemije COVID-19 spasila više od 700.000 radnih mjesta, procijenivši da je sadašnjim mjerama spasila i više radnih mjesta od mjera iz COVID-a 19.

Na novinarsku opasku da u Varaždinu neki mali trgovci povlače s polica proizvode kojima su cijene ograničene i upitan za komentar, Šimić je rekao kako je sveukupni Vladin paket mjera veći od 21 milijardu kuna, dodavši da svatko treba dati svoj obol u ovoj globalnoj krizi zbog rasta cijene energenata, agresije na Ukrajinu i rasta inflacije.

“Svatko od nas mora podnijeti dio tereta da iz krize izađemo lakše i da se pomogne najugroženijim kategorijama društva”, poručio je.

Smatra i da se time ne krši Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi rekavši da – ako je tih 10 artikala nešto na čemu će netko bazirati svoju zaradu, onda je to izuzetno pogrešan pristup. Poručio je i da neće doći do problema u trgovačkim lancima i nestašica tih proizvoda.

Upitan za komentar bivšeg člana vladajuće koalicije Radimira Čačića da vladin paket nije 21 milijardu kuna , nego pet, Šimić je kazao da ta izjava nije točna.

“Mjere su daleko veće od pet milijardi kuna koje Čačić spominje jer je činjenica da ovim mjerama spašena su radna mjesta, spašena je psihoza, nervoza i neizvjesnost što djelatnika, što samih poduzetnika i obrtnika. Mislim da je taj multiplikator daleko veći i od ove 21 milijarde kuna”, istaknuo je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.