VIDEO: HDZ GA PROZIVA Gradonačelnik Starčević podijelio plaću na 10 stipendija

screenshot

Neočekivanu čestitku uoči blagdana dobilo je desetero mladih iz Gospića. Gradonačelnik Karlo Starčević se odrekao svoje plaće u korist stipendiranja studenata deficitarnih zanimanja u tom gradu. Studenti su zadovoljni, no gradonačelnikov potez kritizirali su njegovi politički suparnici, javlja HRT (VIDEO).

Potpisani ugovori izmamili su osmijeh na lica studenata. Mateo je izvrstan student na medicini. Svih pet godina. Njegovim roditeljima to će uvelike olakšati financiranje studija.

10 studenata 10 mjeseci dobivat će od 600 do 1200 kuna. Odlično je i što će novac uskoro biti uplaćen na njihove račune.

Ovim, u Hrvatskoj jedinstvenim potezom jednoga gradonačelnika, gradska uprava želi potaknuti mlade na povratak u grad.

Župan, ujedno najžešći Starčevićev politički suparnik, kaže da godinama u ovo doba daruje potrebite bez medijske pompe. “On je na taj način htio sanirati štetu jer je stipendije studentima maknuo iz proračuna Grada Gospića što mu, na sreću, Gradsko vijeće nije dozvolilo. On ima privatnu firmu pa si to može priuštiti”, smatra ličko-senjski župan Darko Milinović.

Navodno je stavka stipendiranja studenata nekada bila u gradskom proračunu, ali zbog neizrade pravilnika i kriterija nikada nije zaživjela, već se dijelila kao jednokratna potpora. Sada, smatraju u Gradu, postoje jasna pravila pa će se na godinu dijeliti stipendije iz gradske blagajne i Karlove.

Komentiraj