Harry Maguire pušten iz grčkog pritvora

 

Kapetan Manchester Uniteda i engleski nogometni reprezentativac Harry Maguire pušten je u subotu iz pritvora nakon što se pojavio u sudnici zbog okršaja u kojem je sudjelovao prije dva dana na grčkom otoku Mikonosu, potvrdio je engleski premierligaš.

Prema navodima lokalne policije 27-godišnji Maguire će se o optužnici očitovati 25. kolovoza.

“Nakon današnjeg pojavljivanja u sudnici dobili smo odgodu rasprave, kako bi naša pravna služba mogla razmotriti slučaj. Harry je odgovorio da nije kriv za ono što mu se stavlja na teret. Bilo bi neprimjereno da igrač ili klub dalje komentiraju slučaj, dok traje pravna procedura”, stoji u priopćenju Manchester Uniteda.

Prema nekolicini lokalnih izvora, Maguirea se tereti za izazivanje sukoba, što se smatra prekršajem. Prema grčkom zakonu to znači da Maguire ne mora osobno nazočiti raspravi, već ga mogu zastupati odvjetnici.

Manchester United je u petak priopćio da je upoznat s incidentom i da je Maguire u potpunosti surađivao s grčkom policijom.

Maguire je u Manchester United stigao prošlo ljeto u rekordnom transferu za jednog braniča, vrijednom 80 milijuna eura. Na Mikonosu je bio na odmoru nakon što je United ispao u polufinalu Europske lige od Seville koja je sinoć u finalu svladala milanski Inter.

Grčka televizijska postaja je prenijela vijest da su u četvrtak navečer, navodno, napadnuti grčki policajci prilikom intervencije u sukobu između dvije skupine turista.

Komentiraj