Harald Kopitz, otac koji je ubio svoje troje djece, ostavio oproštajnu poruku na Facebooku

Harald Kopitz, 56-godišnji Austrijanac iz Beča koji živi i radi u Zagrebu, ubio je noćas u naselju Mlinovi svoje troje djece. Ugušio je blizance u dobi od sedam i sina u dobi od četiri godine. Nakon toga je objavio poruku na Facebooku, a potom se pokušao ubiti trovanjem.

Policiju je o mogućem pokušaju samoubojstva obavijestio njegov prijatelj, koji je vidio oproštajnu poruku na Facebooku. Kada je policija stigla na mjesto zločina, pronašla je Kopitza i troje mrtve djece.

Kopitz je odmah prebačen u KBC Sestre milosrdnice, gdje su mu se liječnici borili za život. Sada je stabilno. Prijeti mu 50 godina zatvora.

Profil ubojice

U zemljišnim knjigama zgrada u kojoj se nalazi stan u kojem je Harald Kopitz (56) usmrtio svoje troje malodobne djece vodi se kao vlasništvo tvrtke Graditelj svratišta d.o.o. koja se bavi iznajmljivanjem stanova, pa je očito Kopitz ondje živio u najmu, piše Jutarnji list.

Inače, na poslovnim servisima Harald Kopitz posljednje je bio povezan s tvrtkom Kopitz Adriatic Consulting koju je osobno osnovao u srpnju 2020. godine na svojoj osobnoj adresi. Tvrtka nije prijavila 2020. godine nikakve prihode, a u sudskom registru je i dalje aktivna, doznaje Jutarnji list.

Firme u likvidaciji

Ostale tvrtke s kojima je Kopitz u Hrvatskoj bio povezan su sve neaktivne, a radilo se o firmama Vantage Leasing d.o.o. u kojoj je bio direktor od 2007. do 2019. te Pet Plus usluge u kojoj je od 2007. do 2010. godine bio direktor. Od 2016. do 2021. godine bio je i član društva u tvrtki Empire Monster d.o.o. koja posljednjih godina nije prijavljivala značajnije prihode, odnosno bila je u gubitku te nema ni aktivnih računa, a iz te tvrtke je Kopitz izašao u travnju ove godine.

Vantage Leasing je isto tako u likvidaciji, i to od listopada 2019. godine, a i tvrtka Pet Plus usluge d.o.o. brisana je 2010. godine iz registra.

Konzultant i pregovarač

Kopitz je, inače, radio za više velikih tvrtki kao konzultant i pregovarač. Većinom se bavio financijama. Radio je 13 godina kao član Upravnog odbora te 5 godina kao voditelj međunarodnog marketinga i razvoja poslovanja u regiji CEE u poduzeću VB Leasing, 7 godina je radio na voditeljskim pozicijama u poduzeću Robert Bosch AG, s fokusom na razvoj marketinga.

Radio je i u tvrtkama Alcatel Austria te AKG Acoustics.

Titulu magistra poslovne administracije (MBA), s fokusom na poslovno upravljanje i vodstvo, stekao je na sveučilištu Donau-Universität Krems.

 

Harald Kopitz, otac koji je ubio svoje troje djece, ostavio je poruku na Facebooku. 

Komentiraj