HAK upozorava na snijeg i mokre i skliske kolnike, olujni vjetar otežava promet

Snijeg mjestimice pada u Lici, Gorskom kotaru te Slavoniji i Baranji. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni te poledica, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zbog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, lokalnoj cesti LC58017 Križišće-Kraljevica te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II skupina).

Jak vjetar puše i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok, vozi se uz ograničenje brzine.

Na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Lici zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema.

Zbog oštećenja kolnika ili vode na kolniku zatvorene su: DC30 kroz centar Petrinje (obilazak Ulicom Matije Gupca); DC37 kroz Glinu (obilazak je ulicama grada Gline); ŽC3121 Tišina-Palanjek (obilazak je ŽC3274 Palanjek-Mahovo); ŽC3156 Žažina-Mala Gorica; ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica-Oborovo. Obilazak je preko Sesvetskog Kraljevca i Otoka Svibovskog; ŽC5146 Kosinjski most-Lipovo Polje; LC33134 u mjestu Rausovac. Obilazak: LC33127 Selište Kostajničko-Hrvatska Kostajnica i obratno; LC67207 Vrgorac-Orah; LC67209 Veliki Prolog-Draževitići.

Vozi se otežano (oštećenja uzrokovana potresom i odroni): na mostu Brest kod Petrinje (uz ograničenje brzine od 30 km/h) ili obilazno: Žažina-Sisak-Mošćenica-Petrinja i obrnuto; na državnoj cesti DC3 u mjestu Dubravci; na županijskoj cesti ŽC3232 Majske Poljane-Glina na mostu preko rijeke Maje dopušten je promet vozilima do 3,5 tone.

Pomorski promet

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Granični prijelazi

Osobna vozila na ulazu u zemlju čekaju oko sat vremena na prijelazima Stara Gradiška, Jasenovac i Bajakovo, dok su čekanja na Maljevcu od oko pola sata zabilježena i na ulazu i na izlazu iz zemlje.

Komentiraj