HAK upozorava na mokre i skliske kolnike, oprezno zbog poledice

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub, koji savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

Zbog radova na autocesti A1, večeras od 22 do sutra ujutro u 6 sati bit će zatvorena dionica između čvorova Ravča i Vrgorac u smjeru Dubrovnika.

Jadranska magistrala (DC8): od 18. do 22. siječnja 2021. god. radovi na Mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku (DC8). Vozit će se naizmjence, uz semafore.

Zbog oštećenja kolnika ili vode na kolniku zatvorene su: DC30 kroz centar Petrinje (obilazak Ulicom Matije Gupca); ŽC3121 Tišina-Palanjek (obilazak je ŽC3274 Palanjek-Mahovo); ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica-Oborovo. Obilazak je preko Sesvetskog Kraljevca i Otoka Svibovskog; ŽC Kosinjski most-G. Kosinj-Bakovac i ŽC Zalužnica-Doljani; LC33134 u mjestu Rausovac. Obilazak: LC33127 Selište Kostajničko-Hrvatska Kostajnica i obratno; LC67207 Vrgorac-Orah; LC67209 Veliki Prolog-Draževitići.

Vozi se otežano (oštećenja uzrokovana potresom i odroni): na mostu Brest kod Petrinje (uz ograničenje brzine od 30 km/h) ili obilazno: Žažina-Sisak-Mošćenica-Petrinja i obrnuto; na državnoj cesti DC3 u mjestu Dubravci; na županijskoj cesti ŽC3232 Majske Poljane-Glina na mostu preko rijeke Maje dopušten je promet vozilima do 3,5 tone.

Vozi se otežano i na drugim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema) na pojedinim cestama u Lici.

Pomorski promet

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Granični prijelazi

Teretna vozila na izlaz iz zemlje na prijelazu Bregana čekaju oko dva sata.

Komentiraj