U Lici i Gorskom kotaru pada snijeg, slab mjestimice u Slavoniji dok su u ostalom dijelu Hrvatske kolnici mokri i skliski od kiše, a vozačima se savjetuje da ne kreću na put bez zimske opreme, izvijestio je u subotu Hrvatski auto klub (HAK).
Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući dionice autocesta A1 između Ogulina i Maslenice, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2, staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Rijeke (DC3) i državnu cestu DC1 između Zagorja i Knina.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Gorskom kotaru, Lici i zadarskom zaleđu.  Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci ili Istri, i obrnuto.

Na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić i A1 između Zagvozda i Ravče (vozi se uz ograničenje brzine 60km/h).

Na državnoj cesti DC32 kod mjesta Smrečje zbog klizišta vozi se jednim prometnim trakom naizmjence.

Zbog stabala na kolniku zatvorene su županijske ceste: ŽC4253 (Ćeralije DC69-Drenovac-A.G. Grada Požege), na dionici od Kamenoloma Velika do granice Požeško-slavonske županije.
Zbog srušenih stabala na kolniku na županijskoj cesti ŽC1006 Belovar-Moravče vozi se otežano.

Zbog odrona u Sloveniji za sav promet privremeno je zatvoren granični prijelaz Macelj (Slo – Gruškovje). Na autocesti A2 Zagreb-Macelj vozila se mogu isključiti kod čvora Krapina i voziti obilazno državnom cestom DC1 prema graničnom prijelazu Lupinjak.

U prekidu su: katamaranske linije: Jelsa- Bol -Split, Korčula- Hvar -Split te Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Komentiraj