HAK poziva vozače na oprez: Skliski kolnici, ponegdje magla, moguća i poledica

Autor:

Pixabay

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, ponegdje ima i magle, a zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama.

HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A7 Rijeka-Rupa zbog radova zatvoreni su izlazni krakovi čvora Učka (Matulji) iz smjera Rijeke i Rupe u smjeru Opatije i Pule. Usporeno se vozi u zonama radova na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni odmorišta Zagreb (Plitvice) u oba smjera po dva sužena traka, uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat.

Vozi se usporeno i na DC1 u Tušiloviću i brzoj cesti Solin-Klis; na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Mrzlog Polja; na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Turnja i na dionici Omiš-Dupci (do 8. veljače); na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra.

Zbog izvanrednog događaja, odnosno oštećenja mosta dionica državne ceste (DC2) most Ilok-Bačka Palanka zatvorena je za vozila teža od 3,5 tone. Na nekim cestama u Lici zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te ostala vozila bez zimske opreme.

Za sav promet zatvorena je županijska cesta u mjestu Štirovača. Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja u prometu teretnih vozila, posebice na Bregani i Maclju.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Danas sunčano s naoblakom

Sunčano, ponegdje s malom do umjerenom naoblakom prognoza je za utorak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Vjetar većinom slab, u Podravini te u Slavoniji, Baranji i Srijemu od sredine dana mjestimice umjeren jugoistočni.

Na Jadranu ujutro burin, potom vjetar promjenljiva smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu između 11 do 15 Celzijevih stupnjeva .

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.