HAK: Magla smanjuje vidljivost, moguća je poledica

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Pojačan je promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama, a zastoji su mogući na dionicama s radovima.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Lici: DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno; ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac; ŽC5199 Šušanj-Štirovača.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac: zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec; na zagrebačkoj obilaznici – između čvorova Kraljevečki Novaki/Ivanja Reka i Kosnica u oba smjera za vrijeme pojačanog prometa mogući su zastoji, zbog radova na mostu Sava.

Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3): zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h; zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.

DC1 brza cesta Solin-Klis Grlo: do 20.12.2019. zbog radova na istočnom kolniku državne ceste DC1, smjer Split – čvor Klis Grlo, vozi se uz privremenu regulaciju, trak za spora vozila i vozni trak zatvoreni su za sav promet te se vozi pretjecajnim trakom.

DC3 Gornje Jelenje: zbog radova do 7.12. na dionici Gornje Jelenje-Škrebutnjak vozi se uz privremenu regulaciju

Zbog radova danas će biti zatvorene: od 09:30 do 13:30 na autocesti A7 ulaz u tunel Sv. Kuzam u smjeru Krka, od 11:30 do 14:00 na DC404 ulaz u tunel Pećine, u smjeru Draga.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Teretna vozila na izlaz iz zemlje čekaju više od dva sata na GP Bajakovo i Tovarnik.

Komentiraj