Hajduković: “Podržavam smjenu Jelenića, ali ne zbog masona već lošeg rada”

Reakcije na otkriće Nacionala o tome da je glavni državni odvjetnik  Dražen Jelenić mason ne prestaju. Ovoga puta reakcije stižu od saborskog zastupnika SDP-a Domagoja Hajdukovića prilikom gostovanja na N1 televiziji.

“Sigurno postoje sumnje da može doći do sukoba interesa, već smo i prije bili nezadovoljni njegovim radom. Nije opravdao zadaću i nije se iskazao u slučajevima u DORH-u i to je po meni puno veći krimen. Svakako je javno trebao reći da je član tajne udruge, to je funkcija koja zahtjeva nepristranost”, kazao je Hajduković.

Hajduković napominje kako bi u interesu transparentnosti bilo dobro da je tu informaciju o svom članstvu  otkrio prilikom stupanja na dužnost ili čak i prije. Kada postoje sumnje na nekakav sukob interesa to nije dobro jer narušava povjerenje u samu instituciju.

“S ljudske strane to mogu razumjeti, no kandidat za glavnog državnog odvjetnika nije običan čovjek. Preuzimanjem te dužnosti na sebe preuzima i veliku obvezu i to ne samo borbe protiv korupcije, nego osobe koja ju je tu borbu trebala personificirati, kao i transparentnost. Zato bi članstvo u udrugama ili društvima trebalo biti transparentno u slučaju izbora na takvu poziciju”, osvrnuo se Hajduković na izjavu Jelenića da se učlanio jer mu je imponiralo.

Također je poručio da ne zna ima li u redovima SDP-a masona i kako je on svakako za smjenu Dražena Jelenića, ali ne zbog članstva u masonskoj organizaciji već zbog lošeg rada.

Komentiraj