Hajduk zainteresiran za napadača Helsingborga?

Prema natpisima švedskih medija Hajduk je zainteresiran za napadača Helsingborga Anthonyja van den Hurka. 28-godišnjak je privukao zanimanje iz nekoliko klubova iz Švedske, kao i Izraela i Hajduka nakon što je u prošloj sezoni u 27 nastupa upisao 11 golova i četiri asistencije. Helsingborgu takav učinak ipak nije bilo dovoljan da zadrži prvoligaški status.

Sportski direktor njegovog sadašnjeg kluba Andreas Granqvist je u razgovoru za Fotbollskanalen prošlog tjedna izjavio: “Jasno je da se radi o odličnom napadaču koji je privukao puno zanimanja. Međutim još uvijek nismo zaprimili nijednu konkretnu ponudu tako da očekujem da će i u 2021. godini igrati za Helsingborg. Zaprimili smo nekoliko upita, no nijedan od njih još uvijek nije prerastao u nešto konkretno. Svi naši igrači su na prodaju ukoliko zaprimimo zadovoljavajuću ponudu i ukoliko imamo spremno rezervno rješenje.”

Švedski mediji navode da Helsingborg za igrača koji ima ugovor do konca 2022. godine očekuje odštetu u visini od milijun eura. Van den Burk je prije dolaska u Švedsku igrao za nizozemske drugoligaše MVV Maastricht, De Graafschap, Eindhoven i Den Bosch, a bio je i u omladinskoj školi PSV-a. U drugoj nizozemskoj ligi je u 188 nastupa zabio 76 golova. Osim nizozemskog ima i državljanstvo Curacaoa. Prijelazni rok za hrvatske klubove traje do 15. veljače.

Komentiraj