Hajduk službeno predstavio početak dugogodišnje suradnje sa slovenskim prvoligašem

Na Poljudu je danas održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena suradnja između Hajduka i Radomlja. Riječ je o ‘poslovno-tehničkoj’ suradnji koju su klubovi potpisali na tri godine, uz mogućnost produženja suradnje za još toliko.

Riječ je o najavljivanom potezu predsjednika Hajduka Lukše Jakobušića, koji je po dolasku izražavao želju za ukidanjem druge momčadi kluba. Na konferenciji je bio prisutan i predsjednik Radomlja, Matjaž Marinšek, čiji je klub ove sezone ponovno ušao u elitni razred slovenskog nogometa, te se trenutno nalazi na posljednjem mjestu s 19 bodova na kontu, koliko imaju Aluminij i Tabor Sežana, koji su bolje pozicionirani na ljestvici.

Suradnja između slovenskog prvoligaša i Hajduka službeno u punom opsegu počinje od ljeta i nove sezone, ali splitski klub će već od 4. siječnja u Radomlje poslati svog pomoćnika sportskog direktora, Andru Fistonića, koji će u klubu preuzeti poziciju sportskog direktora, dok će trenera birati lokalna garnitura Radomlja.

Lukša Jakobušić odabir Radomlja kao partnera objasnio je sljedećim riječima: “Naš cilj bio je Slovenija, nismo htjeli u Hrvatsku, ni drugu ligu, ciljali smo baš Sloveniju i ponosni smo da smo to uspjeli dogovoriti. Imamo igrače na posudbama u puno klubova, a način na koji se Radomlje odnosilo prema nama i igračima nas je ponukao da se malo više zainteresiramo. Poslije su razgovori išli u pravom smjeru. Htjeli smo da to bude prvoligaški klub”.

Radomlje svoje prvoligaške utakmice igra u Domžalama jer njihov stadion ne zadovoljava elitne kriterije, ali ‘doma’ imaju i dobar sportski centar s nekoliko nogometnih terena. Općenito su ove sezone prikazivali dobar nogomet, i s obzirom na osvojene bodove, svojevrsno su iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone, baš kao što su i njihovi najvjerniji navijači ‘Mlinari’, osvježenje na tribinama elitnog nogometa u susjednoj nam državi.

Komentiraj