Hajduk – Istra 1961, početne postave

U prvoj utakmici nedjeljnog programa 1. kola HT Prve lige Hajduk od 17:55 pred praznim tribinama Poljuda dočekuje Istru 1961.

U odnosu na prošlu sezonu Bili su ostali bez kapetana Juranovića i Hamze Barryja dok je na Poljud pristigao Darko Todorović.

Zeleno-žuti su pak doživjeli velike promjene obzirom da su ih napustili sportski direktor Javier Moran i trener Ivan Prelec pa će današnji susret voditi Danijel Jumić i Goran Roce kao privremeno rješenje. Velike promjene doživio je i igrački kadar koji se tek treba formirati, a u klubu više nisu Čondrić, Duka, Munivrana, Grujević, Galilea, Maganjić, Delić, Franić, Bušnja, Močinić, Pavić i Fintić.

Domaćini danas ne mogu računati na ozlijeđene Eduoka i Simića te suspendirane Jaira, Vuškovića i Diamantakosa, dok su gosti bez kartoniranog Ivančića i ozlijeđenih Fuentesa, Sergija i Perić-Komšića.

Trener Hajduka Igor Tudor je uoči utakmice rekao: “Dva tjedna rada i već je utakmica. Vidimo da je Istra u nekim problemima, što nama ne smije značiti ništa u smislu da moramo ući maksimalno nevezano za protivnika. Gledat ćemo prvenstveno sebe da budemo najbolji mogući u ovom trenutku.”

Njegov kolega Danijel Fumić je izjavio: “Momčad trenira od srijede. Što se tiče igračkog kadra i pristupa igrača na terenu, ne mogu ništa reći osim pohvale. Pristup igrača je profesionalan i svaka čast na njihovom karakteru. Vjerujem da će taj karakter prevladati u nedjelju i da će svaki pojedinac dati sve od sebe. Svi vjerujemo da možemo napraviti dobar posao.”

Glavni sudac utakmice je Mario Zebec iz Cestice kojem će pomagati Nikola Kečkiš (Virovitica), Marko Stolnik (Varaždin) i Dario Kulušić (Šibenik) dok su u VAR sobi Tihomir Pejin (Donji Miholjac) i Marjan Tomas (Osijek). Delegat susreta je Jure Zečević iz Knina, a suce će kontrolirati Dragutin Poljak iz Zagreba dok je Vlado Dominić ispred Saveza zadužen za sigurnost.

Treneri su se odlučili za sljedeće početne sastave:


Ljestvica:

Komentiraj