HAJDAŠ DONČIĆ “Žao mi je Butkovića, Plenković mu se miješa u posao”

HINA / Denis CERIĆ

Potpredsjednik Sabora, SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić u ponedjeljak je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao stanje u stranci i najavljeni štrajk u Croatia Airlinesu.

U stranci se, kaže, ne događa ništa, jer je ljeto. “Kolege i ja samo podnijeli žalbu Statutarnoj komisiji zbog naših suspenzija, ali se do kraja mjeseca vjerojatno neće događati ništa, a što je loše za SDP”, rekao je Hajdaš Dončić dodajući kako se nada da će predsjednik stranke Davor Bernardić shvatiti da mora otići. Poručio je da SDP bilježi najlošiji reting u posljednjih 15 godina, ali još lošiji je osobni rejting predsjednika stranke.

Upitan za komentar najavljenog štrajka u Croatia Airliesu, odgovara: “Situacija je malo drugačija, treba se vratiti nekoliko godina unatrag kada je bila uspješna dokapitalizacija i restrukturiranje, kada je država podmirila preko milijardu kuna obaveza kompanije. Aviončići su plovili sve tamo do početka 2016., a kad je došlo do krize upravljanja. Ključni problem je što Butković sam ne može izabrati predsjednika uprave”.

Da je na Butkovićevom mjesru, Hajdaš Dončić bi pitao premijera zašto mu se miješaju u posao. “U cijeloj priči mi je žao Butkovića, to što radi premijer se ne smije raditi. Ako ste nezdvoljni morate smijeniti ministra. Ovdje nije pitanje sindikalnih zahtjeva, njih je bilo i prije, već to što nemate ključnu osobu koja upravlja procesom, a što je preuzeo Plenković. Ovdje nije pitanje ugovora, već problem prvog čovjeka i upravljanje Croatia Airlinesom”, dodao je.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na komemoraciji za Srbe stradale u Oluji usporedio je Tuđmana s Hitlerom, a hrvatske branitelje s nacistima. Na komemoraciji je bio i Milorad Pupovac, a Hajdaš Dončić kaže kako mu nije jasno što je radio tamo, jer je rođen u Hrvatskoj i njegovo je biračko tijelo u Hrvatskoj. “Naravno da je Vučič pretjerao, to je trash i on je jedan trasher predsjednik i to će trajati, on tako želi graditi političku karijeru. Iako se rijetko slažem s premijerom Plenkovićem i Kolindom Grabar Kitarović, sad se slažem, ne treba nasjedati na takve stvari. Slažem se s njima jer nikada oko Oluje neće postojati konsenzus, ona će za nas uvijek biti pobjednička, a za njih neće”, zaključio je Hajdaš Dončić.

Komentiraj