Guardian objavio listu 35 najboljih restorana Europe, na listi i dva hrvatska

Britanski list The Guardian objavio je listu 35 najboljih restorana Europe, a na njemu su se našla i dva u Hrvatskoj. The Guardian je na svoju listu najboljih uvrstio restoran Kod Ante na Mljetu i konobu Šešula na Šolti.

“Od svih hrvatskih otoka, volim milo raspoloženje Mljeta – a najprijatnije je u Ante’s Placeu, obiteljskom restoranu koji gleda na zaljev Saplunara na istočnoj strani otoka. Ana i Ivo Dabelić veseli su domaćini i kuhari, specijalizirani za svježe ulovljene plodove mora i nastavljači tradicije koju je započeo Ivin otac Ante. Uz malo pažnje poslužuju i sporo kuhane ispod peke – ispod željezne posude u obliku zvona – a Ivo radi vrhunske špagete od jastoga. Okruženje je čarobno: zaštićeni zaljev je točno ispred vas i vidio sam neke spektakularne zalaske sunca. Oni će ponuditi besplatnu uslugu porinuća za one koji dolaze brodom”, piše Guardian.

Tu je i Konoba Šešula na Šolti, za koju navode: “Nautičari u potrazi za zaštićenim vezom primijetit će duboko uvučenu uvalu Šešula na zapadnoj strani ovog dalmatinskog otoka. A posebno gostoljubiva Konoba Šešula – udaljena manje od 15 minuta hoda od lijepe luke Maslinica, koja nudi besplatne vezove. Ogromni vanjski roštilj zvijezda je ovog opuštenog restorana, gdje se dnevni ulov, langoši ili lignje – i meso pripremaju na drvenoj vatri. Uz najavu par sati radit će i janjetinu ili hobotnicu sporo pečenu ispod peke”.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner