Grupa Blur planira povratak na scenu velikim koncertom na stadionu Wembley

Autor:

Press

Grupa Blur, legende britpopa planiraju povratak na scenu još od prošle godine i nadaju se da će to napraviti velikim povratničkim koncertom na londonskom stadionu Wembley kako bi proslavili 30 godina od izdavanja svog albuma ‘Parklife’ iz 1994. godine.

Britanski tjednik The Sun je tim povodom objavio: “Obožavatelji britpopa će ovo htjeti viknuti s krova – Blur se vratio. Momci su pričali o ovome neko vrijeme, a sada to postaje stvarnost. Njihovi se planovi pomno čuvaju, ali postoji koncert na Wembleyu koji je planiran i koji će se poklopiti s 30. godišnjicom njihovog drugog albuma ‘Parklife’.” Više detalja nije otkriveno, no 30. godišnjica ‘Parklifea’ bi se trebala proslaviti 2024. godine.

Navodno su sva četiri člana benda – Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James i Dave Rowntree uključeni u ideju te su očistili svoje rasporede kako bi bili sigurni da se njihov povratak može realizirati. Blur su u pauzi od 2015. kada su bili na turneji nakon izlaska posljednjeg albuma ‘The Magic Whip’. Frontmen Damon Albarn ove je godine bio na turneji sa svojim drugim bendom Gorillaz, dok je gitarist Graham Coxon nedavno predstavio svoj novi glazbeni projekt The WAEVE sa zvijezdom The Pipettes Rose Elinor Dougall.

Govoreći za Metro prošle godine, frontman grupe Damon Albarn je rekao da ne isključuje ponovno okupljanje. Na pitanje jesu li Blur mrtvi i pokopani, odgovorio je “Nikako”, te dodao: “Upravo se spremam razgovarati s ljudima o Bluru i volio bih ponovno otpjevati sve te pjesme. Nedostaju mi ​​pjesme. Nedostaju mi nastupi s Blurom. Nije to nešto što bih jednostavno napravio tek tako. Mora postojati stvarno dobar razlog da se sve to ponovi i tada ću se svim srcem upustiti u to.”

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.