Grmoja najavio novo saslušanje na Antikorupcijskom vijeću. Evo koga je pozvao

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja najavio je na Twitteru da je za 18. listopada sazvao novo saslušanje na sjednici Antikorupcijskog vijeća. Na njega su pozvani članovi Uprave INA-e, premijer Andrej Plenković i bivši ministar gospodarstva i održivog razvoja,, danas viceguverner Hrvatske narodne banke Tomislav Ćorić.

“Unatoč zastrašujućim izjavama premijera koji najavljuje istragu nad oporbom zbog Antikorupcijskog vijeća, unatoč udarima sa svih strana, nastavljamo odlučno i fokusirano. Za 18.10. sam sazvao novo saslušanje na kojeg su pozvani članovi Uprave INA-e, @AndrejPlenkovic i @t_coric”, napisao je Grmoja.

Podsjetimo, Grmoja se u ponedjeljak navečer oglasio na društvenoj mreži Twitter nakon što je u ponedjeljak predsjednik Vlade Andrej Plenković prozvao oporbu da pjeva pjesmice i samo smišlja kako bi srušila Vladu.

“Zastrašujuća je ova večerašnja izjava premijera i najava istrage nad oporbom zbog oporbenog djelovanja. Kako Andrej Plenković to misli istraživati oporbu? Hoće li protiv nas upregnuti SOA-u, DORH i policiju? Kako nas misli zaustaviti u obavljanju onog što nam je posao?”, napisao je na Twitteru Grmoja.

Plenković je u ponedjeljak, nakon sastanka šireg Predsjedništva HDZ-a u središnjici stranke, ponavljao da je oporba istragu o plinskom biznisu u Ini iskoristila za igrokaz u Saboru s ispitivanjem bivšeg šefa JANAF-a i optuženika u istrazi USKOK-a Dragana Kovačevića ‘da bi se stvorila nekakva slika i predtekst za rušenje Vlade’.

“To uopće nema nikakve dileme, to je sve orkestrirana operacija i akcija točno jasno vidljivih i prepoznatljivih aktera, samo moramo još vidjeti koliko je ona samo unutarnja, a koliko je i vanjska. To je jedino pitanje o kojem još trebamo malo detaljnije povesti računa, ali i to ćemo ispitati”, rekao je Plenković.

Oporbu je nazvao neodgovornom i bezidejnom te je poručio da ‘ima nekoliko pjesmica – da je HDZ jednako lopovi, kriminalci, banda, zločinačka organizacija’, pri čemu su sada ‘dodali i novi okvir – izdajnici veleizdajnici, kvislinzi’.

“Oni nemaju ideje ni o čemu, jedino o čemu imaju ideju da su umreženi, povezani i da hoće lijepiti etikete nama i rušiti Vladu. Kad ne mogu dobiti na izborima onda hoće kreirati neko ozračje”, rekao je Plenković.

Grmoja: “Hoće li Plenković protiv nas upregnuti SOA-u, DORH i policiju?”

Komentiraj