Saborski zastupnik SDP-a Branko Grčić u ponedjeljak je gostovao u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je komentirao stanje u stranci.

Na izborima u SDP-u Splitsko-dalmatinske županije proteklog je vikendal slavio Ranko Ostojić, a Grčić kaže kako su ljudi u toj županiji rekli kako im se neke stvari u SDP-u ne sviđaju te misle da Ranko može promijeniti stvari.

Kaže i kako je osobno poslao pismo u kojem je predvidio raskol u stranci. “Jednostavno je pitanje osobnih preferencija i nekih činjenica koje su se pokazale u javnosti oko popularnosti predsjednika i stranke, od toga ne možete pobjeći. Pokazuju da trebaju promjene i dogovori u SDP-u, ali nikako podjele”, rekao je Grčić i dodao kako se samo ujedinjeni SDP može vratiti u poziciju.

Smatra da se treba nastaviti komunikacija između dvije suprotstavljene skupine te da se šteta za stranku mora minimizirati. “Među četiri čovjeka koji su suspendirani je i potpredsjednik stranke koji je dobio više od tisuću glasova na konvenciji i pitanje je mogu li se na taj način određivati sankcije”, naglašava SDP-ovac.

Poručio je i kako podjela ‘mi ili oni’ u SDP-u ne smije biti. Smatra da će stranci pomoći samo razgovor, ali ne može prejudicirati što će se dogoditi.

Komentiraj