Grbin: “Zbog slučaja Ismeta Kamala netko u Državnom odvjetništvu mora odgovarati”

Autor:

27.03.2023., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o najnovijoj aferi curenja podataka i drugim aktualnim temema govorio je zastupnik Pedja Grbin. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je u četvrtak iz Koprivnice kako zbog Ismeta Kamala, čije je financijsko vještačenje u slučaju “veliki Agrokor” proglašeno nezakonitim, netko u Državnom odvjetništvu mora odgovarati.

“Sama činjenica da prvostupanjski sud odbija dokaz prvostupanjskog odvjetništva koji je proveden u istrazi, jest apsolutna sramota. Zbog svega toga netko bi u Državnom odvjetništvu morao odgovarati”, rekao je Grbin.

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je u srijedu da je financijsko vještačenje Ismeta Kamala, na kojem se temelji optužnica za izvlačenje 1,2 milijarde kuna u slučaju “veliki Agrokor” nezakonit dokaz.

Što se pak tiče “mešetarenja nekretninama” u Fortenovi u kontekstu kojeg se spominje ime najvećeg dioničara Pavla Vujnovca, rekao je da je to “direktna posljedica ‘lex Agrokora’, odnosno onoga što je država napravila”.

“Uzela je jednom mufljuzu Todoriću da bi onda to završilo kod drugih koji se ne ponašaju apsolutno ništa odgovornije nego što je to bilo prije. Ako se ovako nastavi, ne bi nas trebalo čuditi da neka naredna Vlada mora donositi ‘lex Fortenova'”, kazao je Grbin.

Čelnik SDP-a je ustvrdio i kako cijene rastu, a iz Vlade uvjeravaju da je sve u redu, dok građani sve lošije žive.

“Državni proračun se bogati i onda nam se prodaje priča da Vlada nešto daje građanima. Danas kada se HEP dokapitalizira, odnosno daje mu se zajam od ukupno 900 milijuna eura, potpuno je jasno da ako netko nekome pomaže, onda su to građani koji pomažu drugim građanima. Vlada je tu samo da novac građana preraspodijeli”, poručio  je Grbin uoči konvencije Županijske organizacije SDP-a na temu mjera za ublažavanje posljedica inflacije.

OZNAKE:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.