Grbin: “Nije problem kad se krade nego kad netko na to upozori”

Autor:

06.09.2023.,Sibenik-U Sibeniku su boravili predsjednik SDP-a Pedja Grbin i Sabina Glasovac, potpredsjednica SDP-a. Razlog dolaska je prijateljsko i stranacko druzenje sa clanovima i simpatizerima.  Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u petak je komentirao smjenu Borisa Abramovića, direktora Hrvatskog operatora tržišta energije d.o.o. (HROTE), koji je prvi upozorio na viškove HEP-ovog domaćeg plina rekavši da mu “to djeluje kao da nije problem kad se krade, nego kad netko na to upozori”. 

“Djeluje mi da nije problem kad se krade, nego kad netko upozori da se to dogodilo. I to je ustvari to. Nisu problem oni koji su svojim djelovanjem ili nedjelovanjem doveli do gubitka najmanje 10 milijuna eura u HEP-u već je problem onaj koji je na to ukazao i, ustvari, svojim radom spriječio da šteta ne bude veća”, izjavio je Grbin na pitanje novinara nakon komemoracije SDP-a za ubijene žene kod Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

Abramović je bio prvi koji je upozoravao na nepravilnosti u poslovanju HEP-a što je na kraju rezultiralo aferom plin za cent.

Vlada je u četvrtak Nadzornom odboru društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. (HROTE) predložila imenovanje Darjana Budimira za direktora toga društva, do imenovanja direktora putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.