Grbin: “HDZ je podmetnuo kukavičje jaje svima nama da se za njega uhvatimo i oko njega glođemo”

Autor:

31.05.2023., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o aktualnim temama govorio je Pedja Grbin. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je danas na sjednici Glavnog odbora SDP-a da je predizborna kampanja počela i da će biti duga i prljava, poručivši kako SDP neće nasjesti na navodnu poreznu reformu već će je pretvoriti u nešto što je bolje za građane i društvo.

“Predizborna kampanja je počela. Bit će duga, bit će prljava i bit će puna nesuvislih obećanja. Bit će puna podmetanja kao što je ovo sa prirezom i porezom gdje se nešto preimenuje samo zato da bi se gradonačelnike onih gradova gdje je netko dramatično ‘popušio’ na izborima dovelo u kvazineugodnu situaciju da na jesen moraju dizati poreze”, rekao je Grbin. Ustvrdio je da će ustvari porezi ostati isti kao što su bili.

“Jedino što će Blaženko Boban ‘trljati ruke’ zato što je Split uveo porez umjesto prireza, a Anđelko Stričak će se u zapećku – nakon što smo ih razvalili u Varaždinu, smijati jer će zgrabiti dio novca kojeg Varaždin stvara”, izjavio je Grbin.

Dodao je da su premijer Plenković i HDZ  “podmetnuli kukavičje jaje svima nama da se za njega uhvatimo i oko njega glođemo”.

Kome će SDP dati potporu? 

Grbin je poručio da će dati punu potporu svim SDP-ovim gradonačelnicima, članovima Glavnog odbora, koji odluče umjesto prireza uvesti porez u istoj ili višoj stopi.

Naveo je kako taj novac ne dolazi od ljudi koji rade u tvornicama ili dućanima, već on dolazi od premijera Plenkovića i guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića i ostalih koji imaju najveće plaće – a ide u vrtiće, škole i ono što je potrebno društvu.

Očajna demografska politika

Predsjednik SDP-a najavio je da će se na sjednici Glavnog odbora stranke posebno koncentrirati na pitanje vrtića i predškolskog odgoja, dodavši da je HDZ -ova demografska  politika loša.

Grbin je naveo da se aktualna HDZ-ova vlast hvali rezultatima demografske politike, iako su, kaže, brojke pokazale da je u travnju ove godine, otkad se vode statistike, u Hrvatskoj rođeno najmanje djece tj. nešto više od 2000. “To je tisuću djece manje nego 2013. godine kada je vladao SDP”, dodao je.

“To je rezultat fantastične HDZ-ove politike. Godišnje Hrvatska gubi, samo zato što nas više umire nego rađa, oko 20.000 stanovnika. Skoro jedan Čakovec svake godine”, kazao je Grbin.

Poručio je i kako će se SDP zalagati da građani mogu dobiti adekvatno stanovanje za koje ne moraju bankrotirati, da djeca mogu besplatno krenuti u vrtiće, gradit će nove i poboljšavati postojeće vrtiće te zaposlenima osigurati adekvatne plaće.

Godina i pol Vladine mjere “Biram Hrvatsku”: Vratilo se 157 ljudi

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.