Grand Prix festivala Rovinj Photodays Sari Mei Herman za seriju fotografija o kineskoj LGBTQ zajednici

Sarah Mei Herman, vizualna umjetnica i fotografkinja iz Amsterdama te pobjednica u kategoriji Portreti ovogodišnja je dobitnica Grand Prixa fotografskog festivala Rovinj Photodays. Osvajanjem te nagrade Sarah Mei dobit će novu samostalnu izložbu na festivalu Rovinj Photodays 2024, s pratećom publikacijom, samostalnu izložbu u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci te novčanu nagradu, dvije tisuće eura.

Autorica je nagrađeni rad seriju fotografija o kineskoj LGBTQ zajednici izradila 2019. izradila za Studio Emerson & Wajdowicz u New Yorku, u sklopu ciklusa knjiga fotografija “Raznolikost čovječanstva”.

Po njezinim riječima, u Xiamenu je portretirala mlade queer parove i samce, a osim što ih je fotografirala u njihovom okruženju, intervjuirala ih je o njihovom životu, ljubavi i osobnim strahovima.

Zbog pandemije nije se mogla vratiti u Xiamen, pa je projekt nastavila u Nizozemskoj, Francuskoj i Njemačkoj, gdje je fotografirala mlade Kineze iz LGBTQ zajednice.

Svečanom dodjelom nagrada pobjednicima godišnjeg natječaja i dodjelom Grand Prixa u Island Hotelu Istra ovaj je vikend i službeno završio program šesnaestog izdanja najvećeg domaćeg festivala suvremene fotografije – Rovinj Photodays.

Nagrade su dodijeljene u šest službenih kategorija, a radovi finalista premijerno su predstavljeni u sklopu grupne izložbe finalista u Multimedijalnom centru (MMC) Rovinj.

Na izložbi je predstavljeno 19 fotografa u šest natjecateljskih kategorija: arhitektura, dokumentarna fotografija, portret, pejzaž, akt i moda, čiji su radovi odabrani među njih 3200 prijavljenih iz 28 zemalja. Održan je i niz popratnih programa i izložbi.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner