Gradska plinara Zagreb poduzetnicima ponudila rješenje oko duga za plin

Autor:

31.01.2022., Zagreb - Zgrada Gradske plinare u Radnickoj ulici. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

Gradska plinara Zagreb Opskrba (GPZO) ponudila je danas poduzetnicima mogućnost da dug za račune za plin otplate u šest rata bez kamata, priopćili su iz te tvrtke.

“Odgoda se odnosi na neplaćene račune za isporuku plina od 1. studenog 2021. godine. Poduzetnici bi time bili oslobođeni plaćanja kamata za obračunatu potrošnju u navedenom periodu.

Time GPZO nastoji izaći u susret poduzetnicima u skladu sa svojim mogućnostima i pomoći im prebroditi ovo razdoblje u kojem je došlo do značajnih poremećaja u cijeni plina na svjetskom tržištu”, stoji u priopćenju.

“Gradska plinara Zagreb Opskrba podsjeća da svi kupci koji su proveli otvoreni postupak javne nabave po fiksnoj cijeni i dalje imaju tu istu fiksnu cijenu, jer legislativa vezana za otvoreni postupak javne nabave tako propisuje. Ti su uvjeti obvezujući za sve opskrbljivače.

One ustanove i poduzeća koji se nisu odlučili za ugovaranje cijene kroz otvoreni postupak javne nabave, dobili su aneks ugovora zbog promijenjenih tržišnih uvjeta i poskupljena plina na svjetskoj burzi, sukladno uvjetima prvotnoga ugovora”, navode, prenosi N1.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.