Gradonačelnik Tomašević otvorio novu školu na Trešnjevci

Na Trešnjevci je danas svečano otvorena nova škola. Riječ je o projektu koji je započela stara gradska uprava, a dovršila nova, kojoj je izgradnja novih škola i obnova postojećih oštećenih u potresu – jedan od prioriteta.

Trešnjevka sjever jedna je od gradskih četvrti u kojima se u proteklih desetak godina izgradilo mnogo stambenih zgrada. Stoga je izgradnja škole i sportske dvorane bila nužnost. Kapacitet škole je 200 učenika, a već je pohađa njih stotinjak, dok se sljedeće godine očekuju još dva prva razreda.

“Naselje koje je puno mladih obitelji. Kao što već i znamo jer smo u suradnji s vrtićem koji je prepun. Ta sva djeca moraju negdje krenuti u školu, tako da su potrebe zaista velike. OŠ Augusta Šenoe je 90 godina stara škola, prekrasna jedna stara dama, ali jednostavno više ne može izdržati taj pritisak broja djece”, ističe ravnateljica OŠ Augusta Šenoe Ivana Sauha.

U ovoj se školi nalazi osam učionica za razrednu nastavu, dvije za izbornu i dvije informatičke učionice, no u njoj se održava samo nastava za prva četiri razreda osnovne škole. Otvorio ju je gradonačelnik, koji je dobio i počasno parkirno mjesto – za bicikl.

“Ovo je prva faza, znači škola je od prvog do četvrtog razreda. Kako ćemo rješavati imovinsko pravne odnose da se možemo proširiti, onda ćemo ići u dogradnju i u drugu fazu”, kaže gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Osim o novoj školi bilo je riječi i o obnovi škola oštećenih u potresu, za koje je planirano 670 milijuna kuna iz Fonda solidarnosti.

Komentiraj