HINA/ Mladen VOLARIĆ

GRADONAČELNIK OGULINA “Prognoza za sljedeća dva dana nije dobra, opskrbite se osnovnim namirnicama”

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović u ponedjeljak se obratio medijima, nakon završenog kriznog sastanka. Domitrović je rekao kako je poplavljeno 480 stambenih objekata, ukupno oko 1000 objekata.

“Poplavljeno je područje od 1,6 kilometara užeg centra grada”, rekao je Domitrović dodajući kako se razmjeri štete još uvijek ne znaju, ali pretpostavlja da će biti velike. “Možemo se ravnati prema poplavi iz 1999. koja je bila nešto veća, a šteta je bila oko 35 milijuna kuna”, rekao je istaknuvši kako vremenska prognoza za sljedeća dva dana nije dobra te kako se službe pripremaju za najgori scenarij, ali očekuju najbolji.

Naglasio je kako su svi podzemni kanali zasada popunjeni, te kkao sve ovisi koliko će se u narednim satima količina vode povući. Građanima Ogulina savjetovao je da se jave za dodatne vreće pijeska i da se pripreme za sljedećih 48 sati sa osnovnim namirnicama, kao što su kruh, voda i svijeće.

Za kraj je poručio kako bi se dugo najavljivana brana trebala završiti u sljedeće tri godine. “Projektna dokumentaicja je u visokoj fazi izrade”, rekao je.

Komentiraj