Gradonačelnik New Yorka proglasio je 9. 11. danom hip hop grupe Wu-Tang Clan

Autor:

Promo

Gradonačelnik New Yorka Eric Adams, proglasio je 9. studenog dan grupe Wu-Tang Clan. Ovo priznanje  poklopilo se s 30. godišnjicom ključnog debitantskog albuma grupe Wu-Tang Clana ‘Enter the Wu-Tang (36 Chambers)’. Povodom proglašenja dana Wu-Tang Clana zgrada Empire State Buildinga zasvijetlila je u kultnoj crno-žutoj boji grupe Wu-Tang Clan.

Danas je također diskografska kuća Legacy Recordings objavila posebno izdanje od 7″ box seta koji sadrži ‘Enter the Wu-Tang (36 Chambers)’ na vinilu, knjigu od 60 stranica s bilješkama i intervjuima RZA-e, rijetkim fotografijama i tekstovima s albuma, i paket “36 Chambers Trading Cards.”

Sljedeći tjedan, 15. studenoga u Walter Reade Theatre Lincoln Centeru će biti prikazan novi dokumentarac ‘A Wu-Tang Experience: Live at Red Rocks Amphitheatre’.

Objavljen je 9. studenog 1993. i odmah je postao jedan od najvažnijih rap albuma i dokument vremena, postavši platinasti u roku od godinu dana od izlaska. Trenutno ima trostruko platinasti statusa a na proljeće ove godine i službeno je pohranjen u Kongresnoj knjižnici.

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.