Grad Zagreb objavio kako će se voziti Jadranskim mostom dok traje sanacija

Autor:

26.09.2022., Zagreb - Zracna fotografija rotora u Remeticnu gdje se stvaraju guzve zbog radova na Jadranskom mostu. Radovi sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog odrzavanja juznog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta su poceli u subotu, a trajat ce do lipnja iduce godine.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Nakon što su početkom tjedna zabilježene ogromne gužve kod Jadranskog mosta u Zagrebu, Tomislav Tomašević je najavio promjene.

Iz gradske uprave su objavili priopćenje oko nove regulacije prometa na tom dijelu.

Priopćenje prenosimo cijelosti:

“Od danas je na snazi nova privremena regulacija prometa na Jadranskom mostu, povodom izvođenja radova sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja južnog prilaznog vijadukta mosta.

Za promet će biti zatvoren istočni kolnik, te će se promet odvijati dvosmjerno po zapadnom kolniku, u dva prometna traka za svaki smjer.

Za vrijeme radova, pješaci i biciklisti će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta. Prometovanje teretnim vozilima preko mosta neće biti moguće, a izlaz iz Riječke ulice u smjeru Jadranskog mosta bit će zatvoren za sva vozila.

Kako bi se izbjegla dodatna zagušenja, predlažemo obilazni pravac: Avenija Dubrovnik – Most Slobode, odnosno Most Mladosti.

Za vrijeme radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji. Sugrađane upozoravamo na moguće poteškoće u prometu te molimo za strpljenje i razumijevanje”.

Sanacija Jadranskog mosta

Podsjetimo, prije tjedan dana je krenula obnova Jadranskog mosta koji je u dosta lošem stanju, a prvog radnog dana stvorio se prometni kaos. Iz Ureda gradonačelnika Tomislava Tomaševića građanima su se ispričali zbog gužvi i najavili da će od ponedjeljka, 3. listopada, sve gradske službe i tvrtke uložiti dodatne napore kako bi osigurali po dvije prometne trake u svakom smjeru na zapadnoj strani mosta. Time će se, smatra Ured, osigurati i veća protočnost prema sjeveru i prema jugu.

Takvo rješenje isključit će prometovanje teretnih vozila u zoni radova, napominje, među ostalim, Ured. Kako se unatoč tome i dalje očekuju gužve u zoni radova, iz Ureda gradonačelnika zamolili su građane za strpljenje i razumijevanje i uputili ih da u što većoj mjeri koriste Most slobode.

Sanacija Jadranskog mosta jedan je od projekata prijavljenih na europski Fond solidarnosti te će se znatan dio sredstava povući upravo iz tog Fonda, zbog čega radovi moraju biti završeni do kraja lipnja 2023., dodaje Ured.

Grad Zagreb, kako ističe, u obnovu mostova ulaže oko 300 milijuna kuna, kako bi se produžio njihov životni vijek te omogućila sigurnost za sve sudionike u prometu i povećala njihova otpornost na potres.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.