Grad svetog Nikole u zagrebačkom ZOO-u čeka mališane

Press/Zoološki vrt grada Zagreba

Svečano otvorenje Grada svetog Nikole u Zoološkom vrtu grada Zagreba će se održati u subotu 4. prosinca u 16 sati na Edukativnom trgu.

Okupljenima će se obratiti Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba i Diana Mikloš, organizatorica Grada svetog Nikole. Nakon kratkog prigodnog govora slijedi program u kojem stiže sveti Nikola.

Raznovrsni program Grada svetog Nikole očekuje djecu i odrasle u subotu, nedjelju i ponedjeljak, 4., 5. i 6. prosinca, od 16 do 20 sati na nekoliko mjesta u Zoološkom vrtu.

Subotnji program na Edukativnom će trgu otvoriti pjevačica Ana Bertić, zbor Vukovarski golubići i plesačice Plesnog kristala. Tada se očekuje i svečani doček svetog Nikole.

Adventski koncert će izvesti zbor Kikići i Genijalci, svojom će plesnom vještinom okupljene će oduševiti članovi Plesnog kluba Vega. Teatar Šareni svijet će izvesti predstavu ‘Pripremite pisma sva, dolazi nam Nikola’, a lutkarsku predstavu ‘Mala sirena i dječak Roko’ zainteresirani će moći pratiti putem interneta. Nju će izvesti autorica istoimene slikovnice Rosie Kugli.

Spisateljica Maja Šimleša mališanima će čitati slikovnicu Šašava žirafa Suli. Miss4Miss održat će modnu reviju za najmlađe. Djeca će se moći uključiti i u radionice izrade tradicionalnih licitarskih srca, kićenja bora srcima želja te stvaranja malih vrtova.

Pjesma, ples, moda, kreativno izražavanje i čitanje su na programu i tijekom iduća dva dana – u nedjelju i ponedjeljak.

U nedjelju će Grad svetog Nikole posjetiti djeca iz SOS Dječjeg sela Hrvatska. Poseban glazbeni program za taj dan pripremaju polaznici škole Mikrofon.hr te Svetonedeljske mažoretkinje.

U ponedjeljak, na Nikolinje, dodatnu čaroliju u Grad svetog Nikole svojim nastupom donosi mađioničar Luka Vidović, a maksimirskom šumom odjeknut će i koncert Puhačkog orkestra HKUD-a Željezničar iz Zagreba.

FOTO: Press/Zoološki vrt grada Zagreba
FOTO: Press/Zoološki vrt grada Zagreba

Komentiraj