Grabar-Kitarović posjetila Hrvatski olimpijski odbor

 

Bivša hrvatska predsjednica, novoizabrana članica MOO-a Kolinda Grabar-Kitarović, na poziv predsjednika HOO-a Zlatka Mateše posjetila je u četvrtak Hrvatski olimpijski odbor.

S funkcioniranjem HOO-a i njegovim odnosima s MOO-om, donedavnu hrvatsku predsjednicu, a sada visoku olimpijsku dužnosnicu, upoznali su pomoćnici glavnog tajnika HOO-a za pojedine “resore” – Biserka Vrbek (pravni poslovi), Robert Gojević (nacionalni sportski savezi), Damir Šegota (Olimpijski program) i Ranko Ćetković (marketing), navodi se u priopćenju HOO-a.

Grabar-Kitarović najviše su zanimali zajednički projekti koje HOO ostvaruje u suradnji s MOO-om, a čelnik HOO-a Mateša obećao je da će stručne službe HOO-a prirediti pisane materijale iz kojih se vidi konkretna suradnja s MOO-om, ponajviše s njegovom Olimpijskom solidarnosti.

U razgovoru olimpijskih dužnosnika posebno su apostrofirani međunarodni dometi HOO-ovih komisija, poput one za rodnu ravnopravnost u sportu ili nedavno utemeljene Komisije za dual-karijeru u sportu, te Hrvatskog fair play odbora koji trajnu misiju promoviranja korektnosti u sportu proširuje i – na svakodnevni život.

Komentiraj