GRABAR KITAROVIĆ ‘Hrvatska nije u hibridnom ratu’

Autor:

Zagreb, 21.12.2017 - Gradonaèelnik Grada Zagreba i predsjednik Turistièke zajednice grada Zagreba Milan Bandiæ i direktorica Martina Bienenfeld 
pozdravili su uzvanike na prigodnoj sveèanosti i koncertu u povodu najuspješnije zagrebaèke turistièke godine i po treæi puta za redom osvojene titule najbolje europske adventske destinacije. Na fotografiji Kolinda Grabar Kitaroviæ. foto HINA /Zvonimir KUHTIÆ/ zk

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u razgovoru za Večernji list poručila je kako joj smetaju ideološke rasprave, koje ne mogu spriječiti iseljavanje, naprotiv, mogu ga samo potaknuti i stoga smatra da se moramo usredotočiti na egzistencijska pitanja, na poslove, plaće, poduzetništvo.

Naglasila je kako Hrvatska ni s jednom državom nije u hibridnom ratu. “Ono što jest činjenica, to je da je Hrvatska, kao i druge države, izložena određenim utjecajima koji se mogu svesti pod ovu ili onu vrstu hibridnog djelovanja. To je na svoj način i danak razvoju tehnologije, i mi se s time moramo i možemo nositi. Svakako nije dobro ako se u društvu zbog toga stvara neka vrsta paranoičnog stanja. Pogotovo mi dužnosnici, koji smo više od drugih izloženi takvom djelovanju, moramo biti spremni podnositi kritike i kada su opravdane i kada su neopravdane, pa i onda kada su plod hibridnog djelovanja. To dolazi s dužnošću koju obnašamo. Istodobno, sustav domovinske sigurnosti treba osposobljavati da se zna i može djelotvorno suprotstaviti i hibridnom djelovanjima”, poručila je predsjednica.

Dodala je da joj vrijeme koje provodi s ljudima i kontakt s građanima omogućava da ‘drži noge čvrsto na zemlji i ne dopušta da ju ponesu crveni tepisi’.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.